5 μοναδικά οφέλη του μηλόξυδου για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου

Από την καλύτερη πέψη στην απώλεια βάρους

Ναταλία Πετρίτη

Το μηλόξυδο αποτελεί μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για την καθημερινότητά μας, με πληθώρα από οφέλη για την υγεία και την ευεξία μας. Καταναλώνεται φυσικά με μέτρο, για να αποφευχθεί η καταστροφή του σμάλτου των δοντιών ή ο ερεθισμός του λαιμού, σε κάθε περίπτωση είναι όμως μια επιλογή που μας κάνει καλό. Ακολουθούν πέντε από τα εκπληκτικά οφέλη του για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Το μηλόξυδο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 ή αντίσταση στην ινσουλίνη.

Βοηθά στην πέψη

Το μηλόξυδο βοηθά στη διαδικασία της πέψης, αυξάνοντας την παραγωγή οξέος στο στομάχι μας ώστε να διασπαστούν πιο εύκολα και γρήγορα οι τροφές. Επιπλέον, περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας.

Μειώνει τη φλεγμονή

Η φλεγμονή είναι μια φυσική απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας, όμως όταν αυτή λαμβάνει χρόνια χαρακτηριστικά, μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως η αρθρίτιδα, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Το μηλόξυδο διαθέτει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μιας που αυτό διαθέτει υψηλή συγκέντρωση οξικού οξέος.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών. Τα βακτήρια και τα ένζυμα που αυτό περιέχει προστατεύουν επίσης από το οξειδωτικό στρες, όπως και διάφορες βλάβες στα κύτταρα του σώματος.

Βοηθά στο αδυνάτισμα

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, αυξάνοντας με την κατανάλωσή του το αίσθημα πληρότητας. Υπό αυτήν την έννοια, καταναλώνουμε λιγότερη τροφή, άρα και θερμίδες, και έτσι σημειώνεται απώλεια βάρους. Επιπλέον, μειώνει τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά και βελτιώνει τον μεταβολισμό. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares