Skip to main content

FOOD

Ποια μπαχαρικά & πώς να προσθέσετε στον καφέ σας για απόλαυση με οφέλη

Οι Baristas συμφωνούν: Θα πρέπει να προσθέτετε μπαχαρικά στον καφέ σας



Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ασχοληθεί με το να πίνετε πικάντικο καφέ στο παρελθόν - το να ανακινείτε ένα βαζάκι κανέλας πάνω από ένα ήδη παρασκευασμένο latte γάλακτος βρώμης ή αμερικάνο είναι μια συνηθισμένη πρακτική. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς του καφέ, αυτός δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος για να εμποτίσετε τη γεύση του αγαπημένου σας μπαχαρικού στην πρωινή σας κούπα. Όταν προσθέτετε μπαχαρικά στο μείγμα του καφέ πριν τα παρασκευάσετε, εμφανίζεται ένα εντελώς νέο προφίλ γεύσης: Το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο, ομοιόμορφο και (ίσως το πιο σημαντικό) απαλλαγμένο από κάθε περίεργο κομμάτι κανέλας, μοσχοκάρυδου ή γαρίφαλου.

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να απογειώσετε τον επόμενο πικάντικο καφέ σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πώς να εξελίξετε την πρωινή σας ρουτίνα, με εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές και ιδέες.

 https://www.instagram.com/p/CSwditarKCY/

Πρώτον, ποια είναι τα καλύτερα μπαχαρικά για να προσθέσετε στον καφέ;

Όταν πρόκειται να εμποτίσετε τον καφέ σας με μπαχαρικά, τα βασικά συστατικά που λειτουργούν καλά περιλαμβάνουν την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το μπαχάρι. Ωστόσο, οι καλύτερες επιλογές τελικά εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας και ενθαρρύνεται ο πειραματισμός.

Πέρα από τις σκέψεις του ουρανίσκου, μπορεί να ενδιαφέρεστε εξίσου να προσθέσετε μπαχαρικά στον καφέ σας για να αποφέρετε ορισμένα οφέλη για την υγεία. Ενώ ο ίδιος ο καφές είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά (τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών και βοηθούν ακόμη και στην πρόληψη της πρόωρης θνησιμότητας) και πλούσιος σε βασικά θρεπτικά συστατικά (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β3 και Β5, καθώς και των μεταλλικών στοιχείων μαγγάνιο, κάλιο και μαγνήσιο), δεν θα βλάψει να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο το φλιτζάνι σας.

Ανάμεσα στις πολλές επιλογές μπαχαρικών που έχετε στη διάθεσή σας, πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα που προάγει την ευεξία. Για παράδειγμα, η κανέλα προσφέρει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά οφέλη (μεταξύ άλλων). Το τζίντζερ είναι γνωστό για τα αντιφλεγμονώδη, που ενισχύουν την πέψη, ενώ ο κουρκουμάς είναι από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.

https://www.instagram.com/p/Cl9EcmdJz9f/

Πώς να προσθέσετε μπαχαρικά στον καφέ σας, σύμφωνα με έναν ειδικό

Και πάλι, αν θέλετε να ετοιμάσετε το καλύτερο δυνατό φλιτζάνι καρυκευμένου καφέ, δεν είναι τόσο απλό όσο να ρίξετε μερικές νιφάδες στην κούπα σας πριν τον πιείτε.

Επιλέξτε με σύνεση

Αρχικά, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον σωστό τύπο καφέ με βάση τα μπαχαρικά της επιλογής σας. Αφού μάθετε ποια μπαχαρικά θέλετε να εντάξετε, χρησιμοποιήστε τα χαρακτηριστικά του καφέ και βεβαιωθείτε ότι συνδυάζεται καλά. Αν το μείγμα είναι λάθος, τα μπαχαρικά μπορούν να υπερνικήσουν τον καφέ.

Εκτός από την αγορά κόκκων υψηλής ποιότητας, φροντίστε να έχετε κατά νου τα προφίλ γεύσης. Όσο για το ποια ψητά δεν είναι συμβατά με αυτό το γευστικό hack παρασκευής; Τα πολύ σκούρα, κλασικά ιταλικά ψητά δεν συνιστώνται γενικά για συνδυασμό με μπαχαρικά, αφού θα πνιγούν στον γευστικό πλούτο του εσπρέσο.

https://www.instagram.com/p/CaUZTO2o6sh/

Ενσωματώστε μπαχαρικά με βάση τη μέθοδο παρασκευής σας

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το να γεμίσετε την ήδη φτιαγμένη κούπα σας ως τελευταίο βήμα δεν είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε ένα σωρό κοκκώδη κομμάτια να επιπλέουν ή να καταλήγουν στα δόντια σας. Αλλά το πιο σημαντικό, η προσθήκη μπαχαρικών στο μείγμα του καφέ πριν την παρασκευή του θα διασφαλίσει ότι η γεύση θα βγαίνει πιο απαλή, πιο στρογγυλή και πιο ομοιόμορφη. Αυτή η προσθήκη πριν από την παρασκευή λειτουργεί καλά με δημοφιλείς μεθόδους παρασκευής, όπως ο καφές σταγόνας, το περιχύσιμο και η γαλλική πρέσα. (Η επιπλέον πίστωση και η κορυφαία φρεσκάδα πάνε σε όσους προσθέτουν ολόκληρα μπαχαρικά απευθείας στον μύλο του καφέ τους.) Όσον αφορά το πόσα θα χρειαστεί να προσθέσετε, ένα κουταλάκι του γλυκού μπορεί να είναι ένα καλό μέτρο για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, εξαρτάται πραγματικά από τη γεύση, την υφή και την πυκνότητα του συγκεκριμένου μπαχαρικού σε φυσική μορφή – για να μην αναφέρουμε τις δικές σας προτιμήσεις όσον αφορά τη δύναμη και τη γεύση.

https://www.instagram.com/p/CN7LzsEHrew/

Κι άλλα tips

Πρώτον, αν ετοιμάζετε καφέ με βάση το γάλα, όπως latte και καπουτσίνο, τα αλεσμένα μπαχαρικά θα ήταν υπέροχο να τα προσθέσετε στο ίδιο το γάλα.

Δεύτερον, αν προτιμάτε να φτιάχνετε τον καφέ σας μέσω της κρύας παρασκευής, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας συμπυκνωμένο μπαχαρικό για να το συνδυάσετε. Για μια μερίδα 500 ml κρύου παρασκευάσματος, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού από κάθε ένα από τα μπαχαρικά που προτιμάτε σε 100 ή 150 ml νερό και να το αφήσετε να βράσει για 12 ώρες. Αυτό το συμπύκνωμα μιας μερίδας θα πρέπει να παρέχει αρκετό χρόνο για να βγουν όλες οι λεπτές νότες. Εάν χρειαστεί, μπορείτε επίσης να περάσετε το συμπύκνωμα από ένα σουρωτήρι για να διαχωρίσετε τυχόν σωματίδια μπαχαρικών που παραμένουν. Φυσικά, εάν θέλετε να προετοιμάσετε μια μεγαλύτερη παρτίδα εκ των προτέρων, απλώς δημιουργήστε τις αναλογίες ανάλογα.

Γίνετε δημιουργικοί και πειραματιστείτε

O πειραματισμός είναι ο κανόνας του παιχνιδιού όταν πρόκειται να βρείτε τα σωστά μπαχαρικά και τις σωστές αναλογίες που λειτουργούν για τον ουρανίσκο σας. Σκεφτείτε ποιες γεύσεις αγαπάτε περισσότερο ή ποιες θα προτιμούσατε να αφήσετε έξω από τα αγαπημένα σας μείγματα. Για παράδειγμα, αν έφτιαχνε το δικό του λάτε με καρυκεύματα από το μηδέν, δοκιμάστε κάρδαμο, τζίντζερ, αστεροειδή γλυκάνισο και κανέλα, αλλά με μέτρο το γαρίφαλο.

Αν και μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές και λάθη για να βρείτε την τέλεια συνταγή με καρυκευμένο καφέ, οι βασικές οδηγίες που κοινοποιήθηκαν παραπάνω σίγουρα θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να παρασκευάσετε το πιο νόστιμο, πιο γευστικό φλιτζάνι. Άλλωστε, τελικά όλα εξαρτώνται από την προετοιμασία και την ποιότητα των συστατικών.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.