Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε το λάδι καρύδας στη μαγειρική

Προτού το χρησιμοποιήσεις σε μια ακόμη συνταγή, διάβασε όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Ναταλία Πετρίτη

Τα τελευταία χρόνια, το λάδι καρύδας προτείνεται ευρέως στη μαγειρική και σε συνταγές που υπόσχονται νοστιμιά και υγιεινά συστατικά για την παρασκευή τους, κάνοντάς το ένα όλο και πιο δημοφιλές υλικό που αναζητούμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κι όμως, όσο νόστιμο κι αν κάνει ένα γεύμα (και όσο μεταξένια μαλλιά κι αν χαρίζει όταν χρησιμοποιηθεί στη ρουτίνα ομορφιάς μας), το λάδι καρύδας δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζαμε. Ακολουθούν όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγεται η υπερκατανάλωσή του.

Μεγάλη συγκέντρωση σε κορεσμένα λίπη

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Διαθέτει πολλές θερμίδες

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θερμίδες, παρέχοντας περίπου 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και συναφή προβλήματα υγείας.

Δεν είναι πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών

Σε αντίθεση με άλλα έλαια, όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας δεν είναι σημαντική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορεί να βλάψει το περιβάλλον

Η παραγωγή λαδιού καρύδας μπορεί να συμβάλει στην αποψίλωση των δασών και τον εκτοπισμό της άγριας ζωής και των αυτόχθονων κοινοτήτων.

Πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις

Το λάδι καρύδας είναι ένα πιθανό αλλεργιογόνο και μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κνησμό και δυσκολία στην αναπνοή, μετά την κατανάλωσή του. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares