Skip to main content

FOOD

Όλα τα οφέλη του cottage cheese για να το βάλεις στην καθημερινότητά σου

Γιατί να επιλέξεις το cottage cheese στη διατροφή σου, έναντι άλλων τυρένιων επιλογών



Μπορεί το cottage cheese να μας παραπέμπει σε πλάνα διατροφής και δίαιτες που έγιναν δημοφιλείς κατά κύριο λόγο στα ‘90s και τα ‘00s, το εν λόγω τυρί φαίνεται όμως πως έχει κάνει ένα δυναμικό comeback, κυρίως χάρη σε βίντεο στο TikTok που το εκθειάζουν ως διατροφική επιλογή. Όχι άδικα, μιας που το εν λόγω τυρί διαθέτει τεράστια οφέλη για την υγεία και τη διατροφή μας, που το καθιστούν σε μια εξαιρετική επιλογή για την καθημερινότητά μας. Να ποια είναι αυτά, για να το επιλέξεις έναντι άλλων τυρένιων επιλογών που σε επιβαρύνουν ποικιλοτρόπως.

Χαμηλό σε λιπαρά

Το cottage cheese είναι γνωστό για την χαμηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά, σε σύγκριση με άλλα τυριά που είναι πλούσια σε αυτά. Αυτό το καθιστά μια πιο υγιεινή επιλογή, ειδικά για όσους προσέχουν το βάρος τους.

Υψηλό σε πρωτεΐνες

Το cottage cheese είναι επίσης υψηλό σε πρωτεΐνη, η οποία είναι ευεργετική για την οικοδόμηση δυνατών μυών και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.

Χαμηλό σε θερμίδες

Το cottage cheese είναι χαμηλό σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σνακ για όσους κάνουν δίαιτα ή προσπαθούν να χάσουν βάρος, χωρίς όμως να στερούνται τη γεύση του τυριού.

Πάει με πολλές τροφές

Το cottage cheese είναι ένα ευέλικτο είδος τυριού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα. Μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, σάντουιτς, ομελέτες, ακόμη και σε γλυκές προτάσεις για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Βοηθά στην πέψη

Το cottage cheese είναι επίσης γνωστό ότι είναι καλή πηγή προβιοτικών, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του εντέρου και την πέψη.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το cottage cheese είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης Β12 και φωσφόρου, τα οποία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών.

Είναι οικονομικό

Σε σύγκριση με άλλους τύπους τυριών, το τυρί cottage είναι συχνά πιο προσιτό, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για όσους διαθέτουν ένα περιορισμένο budget.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department