Skip to main content

FOOD

8 τροφές για να πεις «αντίο» στο φούσκωμα αυτό το καλοκαίρι

Τι να καταναλώσεις για να μην ταλαιπωρηθείς ποτέ ξανά από το ανεπιθύμητο φούσκωμα από την κατακράτηση υγρών



Το φούσκωμα που προκύπτει από την κατακράτηση υγρών είναι ένα από τα πλέον ανεπιθύμητα συμπτώματα, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι μπορεί να μοιάζει ανυπόφορο. Η διατροφή μας είναι ωστόσο ένα πολύ σημαντικό χαρτί για να το αποβάλουμε από την καθημερινότητά μας, κάνοντας προσεκτικές επιλογές προς αυτήν την κατεύθυνση. Να λοιπόν 8 τροφές για να πεις «αντίο» στο φούσκωμα αυτό το καλοκαίρι.

Τζίντζερ

Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος που προκαλείται από πεπτικά προβλήματα.

Αγγούρι

Το αγγούρι περιέχει υψηλές ποσότητες νερού και μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του υπερβολικού νατρίου και των τοξινών από το σώμα.

Παπάγια

Η παπάγια περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και βοηθά στην πέψη.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου και στη μείωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος.

Σπόροι μάραθου

Οι σπόροι μάραθου έχουν αντισπασμωδικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών του πεπτικού σωλήνα και στη μείωση του φουσκώματος.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και στην πρόληψη του φουσκώματος.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των υγρών του σώματος και στη μείωση του φουσκώματος.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα φυσικό διουρητικό που μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του υπερβολικού νερού και στη μείωση του φουσκώματος.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της