Skip to main content

FOOD

5 κατηγορίες τροφίμων που χαρίζουν λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα

Το δέρμα σου θα δείχνει πιο ανανεωμένο από ποτέ αν τα βάλεις στην καθημερινότητά σου



Η τροφή που καταναλώνουμε καθορίζει σε τεράστιο βαθμό όχι απλά τη σιλουέτα μας, αλλά την εμφάνισή μας στο σύνολό της, παίζοντας τεράστιο ρόλο ως προς την υγεία του δέρματός μας. Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι η όψη του δέρματός σου είναι τελευταία κάπως θαμπή και έχει χάσει τη φρεσκάδα της, να ποιες κατηγορίες τροφίμων μπορείς να καταναλώσεις για να τη δεις να μεταμορφώνεται.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, δίνοντας στο δέρμα μια νεανική λάμψη.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για υγιές δέρμα. Περιέχουν επίσης χλωροφύλλη, η οποία βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, με αποτέλεσμα πιο καθαρό δέρμα από σπυράκια κλπ.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και προάγει την ελαστικότητά του.

Αυτές οι τροφές περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στην προώθηση μιας νεανικής, λαμπερής επιδερμίδας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της