Skip to main content

FOOD

7 διατροφικές επιλογές για μετά την προπόνηση

Τι να καταναλώσεις για να βοηθήσεις το σώμα σου να ανακάμψει, διατηρώντας τη σιλουέτα σου



Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε μετά την προπόνηση και τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάκαμψη του σώματός μας από την κούραση που αυτή μας προκαλεί, όπως και στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Να λοιπόν μερικές έξυπνες επιλογές γευμάτων, για την αποκατάσταση των μυών μας και με τις λιγότερες θερμίδες και κακά λίπη που θα έβλαπταν διαφορετικά τον οργανισμό μας.

Protein Shake

Ένα protein shake βοηθά αποτελεσματικά στην αποκατάσταση των μυών, όπως και στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, χωρίς περιττά λίπη και σάκχαρα που βλάπτουν.

Στραγγιστό γιαούρτι

Περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και μειώνει τη μυϊκή βλάβη. Είναι επίσης χορταστικό και νόστιμο, χωρίς όμως να σε βαραίνει.

Αυγά

Τα αβγά μετά την προπόνηση κάνουν την καλύτερη δουλειά στην αποκατάσταση των μυών και σε χορταίνουν σε μια στιγμή που σίγουρα έχει ανοίξει η όρεξή σου. Αρκεί να καταναλώνεις τα ασπράδια και όχι τους κρόκους.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν υδατάνθρακες για την αποκατάσταση της χαμένης ενέργειας και φυτικές ίνες για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σολομός

Ο σολομός περιέχει την απαραίτητη πρωτεΐνη για την αποκατάστασή σου, αλλά και υγιή λίπη που μειώνουν τη φλεγμονή.

Ρύζι

Το ρύζι θα σου δώσει τους απαραίτητους υδατάνθρακες για την αποκατάσταση της ενέργειας που έχεις χάσει, με λίγη μόλις ποσότητα.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν υδατάνθρακες και κάλιο, που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και αποτρέπουν τις κράμπες μετά την κούραση της γυμναστικής και την αφυδάτωση που ενδεχομένως έχει προκληθεί από την εφίδρωση.

Συνολικά, η κατανάλωση αυτών των τροφών μετά την προπόνηση βοηθά στην αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας, στην προώθηση της αποκατάστασης και επιδιόρθωσης των μυών και στη μείωση της φλεγμονής και της μυϊκής βλάβης. Παράλληλα, όλες τους είναι σε γενικές γραμμές άπαχες, ώστε να μην θέτεις σε κίνδυνο τη σιλουέτα που με τόσο κόπο φροντίζεις. Αρκεί φυσικά να μην το κάνεις με την ποσότητα που καταναλώνεις, μιας που αυτή παίζει τον βασικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!