Skip to main content

FOOD

7 κατηγορίες τροφίμων που μπορούν να καταναλώνουν άφοβα οι διαβητικοί

Τι να βάλετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο για να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα



Η πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη απαιτεί τη ρύθμιση του καθημερινού διαιτολογίου, με την προσθήκη των κατάλληλων τροφών που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όπως και στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Ακολουθούν επτά παραδείγματα που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα, σε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς υπερβολές.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Το σπανάκι, το λάχανο και άλλα φυλλώδη λαχανικά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Στραγγιστό γιαούρτι

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, καθιστώντας το μια υγιεινή επιλογή σνακ για διαβητικούς. Επιλέξτε φυσικά προϊόντας χωρίς ζάχαρη και τεχνητές γεύσεις.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι όλα εξαιρετικές πηγές υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως η κινόα, το καστανό ρύζι και η βρόμη, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα δημητριακά.

Κανέλα

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πασπαλίστε την πάνω από γιαούρτι, βρόμη και φρέσκα φρούτα ή προσθέστε την σε συνταγές για φυσική ενίσχυση της γεύσης.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.