7 λόγοι για να βάλεις το ταχίνι στην καθημερινή σου διατροφή

Το ταχίνι είναι ένα γευστικό superfood που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις!

Ναταλία Πετρίτη

Το ταχίνι είναι ένα γευστικό superfood που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αν αναζητάς ιδέες για την καθημερινή σου διατροφή, που να σε αποζημιώνουν τόσο σε νοστιμιά όσο και σε οφέλη για την υγεία. Να λοιπόν 7 λόγοι για να βάλεις το ταχίνι στην καθημερινότητά σου.

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη (συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων), βιταμίνες (όπως βιταμίνη Ε και βιταμίνες Β) και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένου ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, ψευδάργυρου).

Υγιεινό για την καρδιά

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά στο ταχίνι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και αυξάνοντας τα επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης.

Υγεία των οστών

Το ταχίνι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών οστών. Περιέχει επίσης μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία παίζουν ρόλο στην υγεία των οστών.

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Το ταχίνι παρέχει μια καλή ποσότητα διαιτητικών ινών που βοηθούν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, προάγει την υγιή πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.

Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα

Οι πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη στο ταχίνι βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης και αποτρέπουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας το μια καλή προσθήκη σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα γευμάτων για άτομα με διαβήτη ή για άτομα που στοχεύουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών

Το ταχίνι περιέχει σησαμίνη και σησαμολίνη, δύο ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων από άλλα τρόφιμα στον πεπτικό σωλήνα.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το ταχίνι είναι πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως οι λιγνάνες και η βιταμίνη Ε, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώνετε το ταχίνι με μέτρο καθώς είναι πλούσιο σε θερμίδες λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, γι' αυτό συνιστάται έλεγχος της μερίδας σας. Επιπλέον, άτομα με αλλεργίες στο σουσάμι θα πρέπει να αποφεύγουν το ταχίνι.



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares