FOOD
Αγγούρι: Εκτός από τους μαύρους κύκλους, βοηθάει και σε ΑΥΤΑ τα προβλήματα
Κάνει θαύματα.
Βασικό συστατικό της χωριάτικης σαλάτας και χαρακτηριστικό λαχανικό του καλοκαιριού, το αγγούρι ξεχωρίζει για την αίσθηση δροσιάς που προσφέρει.
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ παράλληλα «ευθύνεται» για το χαμηλό θερμιδικό του περιεχόμενο.
Ενδεικτικά, μισό μεγάλο αγγούρι αποδίδει μόλις 20 θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό υλικό για να εμπλουτίσουμε σαλάτες, σάντουιτς και άλλα σνακ, χωρίς ιδιαίτερο ενεργειακό «κόστος».
Βέβαια, το νερό δεν αποτελεί το μόνο ευεργετικό συστατικό του αγγουριού. Ειδικότερα, το αγγούρι περιέχει φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη διαδικασία πήξης του αίματος και ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των οστών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερη από τη μισή ποσότητα βιταμίνης Κ «χάνεται» όταν αφαιρείται η φλούδα.
Ακόμη, μεταξύ των θρεπτικών συστατικών του αγγουριού, περιλαμβάνονται το κάλιο, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και μικρές ποσότητες βιταμινών A και C και μεταλλικών στοιχείων όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο φώσφορος.
Τέλος, το αγγούρι παρέχει πολύτιμα φυτοχημικά συστατικά, όπως είναι για παράδειγμα οι λιγνάνες που, σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, φαίνεται ότι ασκούν προστατευτική δράση ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou