Skip to main content

FOOD

Summer Body: 7 "χρυσά" μυστικά για να το αποκτήσεις

Υιοθέτησέ τα! 


Μαρία Μυλωνά

Είστε σπίτι και σκέφτεστε με ποιον τρόπο θα αντεπεξέλθετε στον ανταγωνισμό της παραλίας, εκτός από το να φορέσετε ένα sexy μαγιό; Μαζί με τη διατροφή σας, θα σας αποκαλύψουμε μερικά μυστικά για αδυνάτισμα, που τα συνιστούν διατροφολόγοι.

Μη ανησυχείτε, στην παρακάτω λίστα δε θα βρείτε σούπερ απαιτητικές διατροφές ή συνταγές με περίεργα συστατικά. Αντίθετα, θα βρείτε μερικές συνήθειες, που αν τις βάλετε στην καθημερινή σας ρουτίνα θα χάσετε κιλά πολύ γρήγορα!

1. Πράσινο τσάι: Καταναλώστε αυτό το ασιατικό ρόφημα 4 φορές τη μέρα. Έτσι, θα ενργοποιήσετε τις αργές καύσεις σας και θα τις κάνετε να λειτουργούν πιο γρήγορα. Μπορείτε να φτιάξετε κάποιο smoothie ή γρανίτα χαμηλών λιπαρών, με βάση το πράσινο τσάι.

2. Όχι έτοιμα φαγητά: Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά, τη μαγιονέζα, κρεατικά λίπη και τσιγαριστά μαγειρέματα. Όλα αυτά, περιλαμβάνουν τα «κακά» λιπαρά, που σας παχαίνουν.

3. Μην καταναλώνετε πολλά light: Τα περισσότερα από αυτά, για να είναι γευστικά, περιέχουν πολλά σάκχαρα, άρα είναι παχυντικά. Πριν φάτε το επόμενο light προϊόν, διαβάστε προσεκτικά την περιεκτικότητά του σε θερμιδογόνα περιεχόμενα.

4. Ναι στα πολλά γεύματα: Αντί να τρώτε 1-2 φορές τη μέρα τεράστιες ποσότητες φαγητού, χωρίστε τη διατροφική μέρα σας σε 5-6 γεύματα.

+ Έξτρα tip: Για να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο την απώλεια λίπους, χρησιμοποιήστε μικρά πιάτα που απαγορεύουν να τοποθετήσετε μεγάλες μερίδες.

5. Καφές και νερό: Δε χρειάζεται να κόψετε τον καφέ, καθώς η καφεΐνη βοηθάει στις καύσεις. Απλά μειώστε τη ζάχαρη. Το νερό, από την άλλη, δε βοηθάει στις καύσεις, αλλά είναι εξαιρετικός βοηθός στο αδυνάτισμα. Να καταναλώνετε 8-10 ποτήρια ημερησίως.

6. Ναι στη μαργαρίνη: Στο πρωινό σας, αντί για βούτυρο, απλώστε στο ψωμί μαργαρίνη. Αυτή είναι πλούσια σε Ω3, σε πολυακόρεστα λιπαρά και σε λιποδιαλυτές βιταμίνες. Ό,τι ακριβώς χρειάζεστε δηλαδή!

+ Έξτρα tip: Αφιερώστε περίπου 20 λεπτά σε κάθε γεύμα. Όταν τρώτε γρήγορα, ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να καταλάβει ότι το σώμα σας χόρτασε, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε περισσότερο φαγητό.

7. Καθημερινή εκγύμναση: Η καθημερινή γυμναστική είναι πάρα πολύ σημαντική, για να σμιλεύσετε το σώμα σας και να αδυνατίσετε. Αν βαριέστε τα βάρη, βρείτε κάποια άσκηση που να σας ταιριάζει, όπως ο χορός, το χουλα-χουπ ή το τρέξιμο στο πάρκο. Με 30 λεπτά άσκηση την ημέρα, καίτε αποτελεσματικά θερμίδες!

Πηγή:  http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου