Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Θέλεις να γίνεις μητέρα; Αυτά τα επαγγέλματα... εγκυμονούν κινδύνους

Διάβασέ το! 


Μαρία Μυλωνά

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και όσες πρέπει συχνά να σηκώνουν βαριά φορτία εν ώρα εργασίας μένουν πιο αργά έγκυες. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν 1.739 νοσοκόμες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί. Περίπου το 1/3 εργαζόταν τουλάχιστον 40 ώρες και το 40% αυτών έπρεπε συχνά να σηκώνουν βάρη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όσες γυναίκες δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να γίνουν μητέρες, σε σχέση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες. Επιπλέον, όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα, παρέτειναν το χρόνο σύλληψης παιδιού έως 50% (κυρίως οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες), σε σχέση με όσες δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι τέτοιο στην εργασία τους.

Ωστόσο, η εργασία σε νυχτερινές ή εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φαίνεται να παρατείνει τον χρόνο της σύλληψης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα υγιή ζευγάρια συλλαμβάνουν παιδί μέσα σε 3-6 μήνες, ενώ μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο αν βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία, αν έχουν ιατρικά προβλήματα, αν είναι καπνιστές ή πίνουν πολύ αλκοόλ.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν γρήγορα έγκυες, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να έχουν κανονικό βάρος, να ασκούνται σωματικά, να αποφεύγουν το κάπνισμα και το άγχος, καθώς επίσης να κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.