Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Ενώ εσύ κοιμάσαι…

Γιατί τα όνειρα είναι τόσο ζωντανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Μαρία Μυλωνά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα όνειρα που βλέπετε είναι περισσότερο παράξενα απ’ ό,τι συνήθως. Πολλές μέλλουσες μανούλες συχνά ονειρεύονται πανύψηλα κτίρια ή ότι συνομιλούν με ζώα.

Αυτά τα τόσο ζωντανά όνειρα αντανακλούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για την εγκυμοσύνη, τα οποία αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να ποικίλλουν από το άγχος μέχρι τον ενθουσιασμό για τις αλλαγές στο σώμα και τη ζωή σας. Τα όνειρα είναι ένας τρόπος καταγραφής των σκέψεων και των εμπειριών σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν κοιμόμαστε συνήθως κινούμαστε ανάμεσα σε διαφορετικά επίπεδα ύπνου. Από τον ελαφρύ ύπνο και τη γρήγορη κίνηση των ματιών -αυτό συμβαίνει όταν ονειρευόμαστε- μεταφερόμαστε σε βαθύ ύπνο. Στη συνέχεια, επανερχόμαστε στο ελαφρύ επίπεδο ύπνου και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κύησης είναι πολύ συχνό να υπάρχει κάθε βράδυ ένα ερέθισμα, το οποίο σας επαναφέρει στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να σας ξυπνάει. Μπορεί να έχετε κράμπες στα πόδια, να χρειάζεστε τουαλέτα, να θέλετε να βολευτείτε καλύτερα στο κρεβάτι ή κάτι άλλο που θα σας κρατήσει μακριά από το βαθύ σας ύπνο.

Έχουμε την τάση να θυμόμαστε τα όνειρα που βλέπουμε μόνο όταν ξυπνάμε κατά τη διάρκειά τους. Για το λόγο αυτό οι έγκυες γυναίκες φαίνεται ότι βλέπουν περισσότερα όνειρα και ακριβώς επειδή τα θυμούνται με κάθε λεπτομέρεια είναι τόσο ζωντανά.

Μερικά από τα όνειρα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι περισσότερο τρομακτικά παρά συναρπαστικά. Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες έχουν εφιάλτες σχετικά με τον τοκετό, οι οποίοι μοιάζουν πολύ αληθινοί. Εάν ανησυχείτε πραγματικά, καλό θα ήταν να μιλήσετε στο σύντροφο ή το γιατρό σας. Θα σας διαβεβαιώσουν ότι τα όνειρα, όσο αληθοφανή κι αν είναι, δεν πρέπει να σας φοβίζουν.   

Πηγή: http://www.infokids.gr/ 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς