Τα έμβρυα έχουν (μουσική) μνήμη!

Κι όμως! Θυμούνται μελωδίες ή φράσεις, τις οποίες οι μητέρες τους συνήθιζαν να επαναλαμβάνουν σε εκείνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δείχνει νέα μελέτη. 

Μαρία Μυλωνά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ζήτησαν από 32 γυναίκες που διένυαν την 28η εβδομάδα της κύησης να τραγουδήσουν τρεις φορές το ίδιο νανούρισμα στα έμβρυα, από δύο φορές την ημέρα και για έξι ολόκληρες εβδομάδες. Όταν επέστρεψαν στο εργαστήριο την 34η εβδομάδα, οι ερευνητές παρατήρησαν επιβράδυνση στον καρδιακό παλμό των εμβρύων στο άκουσμα του ίδιου τραγουδιού, όταν όμως το στιχάκι άλλαζε ο παλμός τους παρέμενε σταθερός.

«Οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να καταλάβουν ότι η ομιλία τους είναι πολύ σημαντική για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Όταν μια μητέρα μιλάει, το έμβρυο όχι μόνο την ακούει, αλλά ολόκληρη η σπονδυλική στήλη του δονείται», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Charlene Krueger.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Infant Behavior & Development αποδεικνύει ότι τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν πριν καν γεννηθούν. Ωστόσο, η ομιλία δεν είναι το μόνο πράγμα που τα μωρά απορροφούν μέσα στη μήτρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου την 20η εβδομάδα της κύησης αναπτύσσονται οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης.

Η Charlene Krueger ελπίζει ότι η μελέτη της θα ενθαρρύνει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να χρησιμοποιήσουν την ηχογραφημένη φωνή της μητέρας των πρόωρων βρεφών, μια πρακτική που έχει ήδη παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares