Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Τα έμβρυα έχουν (μουσική) μνήμη!

Κι όμως! Θυμούνται μελωδίες ή φράσεις, τις οποίες οι μητέρες τους συνήθιζαν να επαναλαμβάνουν σε εκείνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δείχνει νέα μελέτη. 


Μαρία Μυλωνά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ζήτησαν από 32 γυναίκες που διένυαν την 28η εβδομάδα της κύησης να τραγουδήσουν τρεις φορές το ίδιο νανούρισμα στα έμβρυα, από δύο φορές την ημέρα και για έξι ολόκληρες εβδομάδες. Όταν επέστρεψαν στο εργαστήριο την 34η εβδομάδα, οι ερευνητές παρατήρησαν επιβράδυνση στον καρδιακό παλμό των εμβρύων στο άκουσμα του ίδιου τραγουδιού, όταν όμως το στιχάκι άλλαζε ο παλμός τους παρέμενε σταθερός.

«Οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να καταλάβουν ότι η ομιλία τους είναι πολύ σημαντική για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Όταν μια μητέρα μιλάει, το έμβρυο όχι μόνο την ακούει, αλλά ολόκληρη η σπονδυλική στήλη του δονείται», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Charlene Krueger.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Infant Behavior & Development αποδεικνύει ότι τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν πριν καν γεννηθούν. Ωστόσο, η ομιλία δεν είναι το μόνο πράγμα που τα μωρά απορροφούν μέσα στη μήτρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου την 20η εβδομάδα της κύησης αναπτύσσονται οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης.

Η Charlene Krueger ελπίζει ότι η μελέτη της θα ενθαρρύνει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να χρησιμοποιήσουν την ηχογραφημένη φωνή της μητέρας των πρόωρων βρεφών, μια πρακτική που έχει ήδη παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε