Ο δεκάλογος της τέλειας εγκυμοσύνης

Για να μην αφήνεις το άγχος να υπερτερεί της χαράς σου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μόλις έμαθες τα ευχάριστα: Είσαι έγκυος! Συγχαρητήρια! Εάν είναι η πρώτη σου εγκυμοσύνη, σίγουρα έχεις γεμίσει χαρά, ανυπομονησία όσο και αγωνία και άγχος για τη ζωή σου που αλλάζει.

Οι φίλες σου λένε ότι είναι η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Και ισχύει. Δεδομένου ότι όλα βαίνουν καλώς, ακολούθησε τον παρακάτω δεκάλογο και... με το καλό!

1. Ο κανόνας των 12 εβδομάδων

Πριν βροντοφωνάξεις σε όλους ότι περιμένεις παιδάκι, περίμενε πρώτα να περάσεις τις 12 βδομάδες κύησης. Δεν είναι πρόληψη, είναι αυτοπροστασία. 
 

2. Κάνε πρόγραμμα διατροφής

Στο χέρι σου είναι να μην πάρεις πολλά κιλά αλλά και να τρέφεσαι σωστά- έχεις ακόμα μια ψυχούλα μέσα σου που το έχει ανάγκη.
 

3. Μην κάθεσαι άπραγη

Αν δεν έχεις προβλήματα υγείας, βγες έξω, γυμνάσου, φρόντισε το σώμα σου, χωρίς όμως να ξεχειλώνεις τα όριά σου.
 

4. Πολύυυ περπάτημα

Στο έχει πει και ο γιατρός σου ότι το περπάτημα σε ωφελεί. Και σωματικά και ψυχολογικά. Πάρε μαζί τον σύντροφό σου ή μια φίλη σου και κάντε και κουβεντούλα περπατώντας. Αν πάτε και σε πάρκο, τόσο το καλύτερο. 
 

5. Διάβασμα, τώρα που μπορείς

Γιατί όταν έρθει το μωρό, το μόνο που θα θέλεις θα είναι να κοιμάσαι όταν κοιμάται και όχι να διαβάζεις, πίστεψέ με. Πάρε 1-2 αξιόπιστα βιβλία εγκυμοσύνης και κράτα σημειώσεις και για τον μέλλοντα μπαμπά!
 

6. Γίνε διακοσμήτρια

Σκέψου από τώρα πώς θα ήθελες να γίνει το παιδικό δωμάτιο. Σε τι χρώματα; Με τι έπιπλα; Ακόμη κι αν δεν ξέρεις το φύλο του παιδιού, μπορείς να βρεις το στυλ και να κάνεις μια πρώτη έρευνα αγοράς. 
 

7. Βάζε post-its

Αν παρατηρήσεις ότι αρχίζεις να ξεχνάς, μάθε ότι αυτό το σύμπτωμα είναι απολύτως φυσιολογικό στην εγκυμοσύνη. Απλά βοήθησε τον εαυτό σου να θυμάται όσα πρέπει με μικρά σημειώματα εδώ κι εκεί.
 

8. Το πήρα το χαπάκι;

Χμ, ποτέ δεν θα είσαι σίγουρη εκτός κι αν κατεβάσεις κάποιο σχετικό application υπενθύμισης ή απλά προγραμματίσεις το ρολόι στο κινητό για να στο θυμίζει. Ρώτησε τον γιατρό σου ποια συμπληρώματα και χάπια έχεις ανάγκη!
 

9. Κατέβασε το App

Βρες ποιες εφαρμογές μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα μηνιαίο πρόγραμμα και κατέβασέ τις. 
 

10. Απαθανάτισε τις στιγμές

Μήνα με τον μήνα η φιγούρα σου αλλάζει. Δεν έχεις ξαναδεί ποτέ έτσι το σώμα σου. Πόσο μαγικό! Γιατί δεν βγάζεις μερικές φωτογραφίες για να θυμάσαι αυτή την όμορφη περίοδο; Θα είναι οι πιο τρυφερές σέλφις! About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares