Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Οι 5 πόνοι που ταλαιπωρούν όλες τις μέλλουσες μαμάδες

Τους έχεις κι εσύ; 


Μαρία Μυλωνά

Στη διάρκεια των 40 εβδομάδων που διαρκεί μια εγκυμοσύνη, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες όπου όλα εξελίσσονται ομαλά και χωρίς προβλήματα, όλες οι μέλλουσες μανούλες αντιμετωπίζουν κάποιους μικρούς ή μεγαλύτερους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος τους. Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους από αυτούς:

1. Πόνοι στη μέση. Σχεδόν το 50%των εγκύων θα υποφέρουν από πόνους στη μέση, οι οποίοι οφείλονται στο ολοένα και αυξανόμενο βάρος της κοιλιάς, που σπρώχνει προς τα μπροστά τους μύες της μέσης. Φροντίστε να στηρίζετε τη μέση σας με μαξιλάρια και γενικά να έχετε πάντα σωστή στάση σώματος.

2. Πόνοι στα πόδια. Οι πόνοι στα πόδια παρουσιάζονται συνήθως στο τρίμηνο, όταν και αποκτάτε το περισσότερο βάρος. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα πόδια να πρήζονται, να παθαίνετε κράμπες ή ακόμα και να εμφανίζετε για πρώτη φορά κιρσούς. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια, ξεκουράζετε συχνά τα πόδια σας σηκώνοντας τα ψηλά και βάλτε τον σύντροφο σας να σας κάνει μασάζ.

3. Πόνοι στο στήθος. Στην διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι πιθανόν το στήθος σας να μεγαλώσει μέχρι και 2 νούμερα στο σουτιέν, καθώς προετοιμάζεται για τον θηλασμό Αυτή η αύξηση, όμως, συνοδεύετε από πονάκια, γι’ αυτό καλό θα είναι να αγοράσετε κατάλληλα σουτιέν που θα σας προσφέρουν την απαραίτητη άνεση και στήριξη.

4. Πονοκέφαλοι. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονους πονοκεφάλους ή ημικρανίες πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ενώ άλλες γυναίκες που είχαν αυτό το πρόβλημα και πριν μείνουν έγκυες, το βλέπουν τώρα να επιδεινώνεται. Επειδή η φαρμακευτική αντιμετώπιση καλό είναι να αποφεύγεται, προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, να μένετε σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο και να κάνετε κομπρέσες με κρύο νερό στο κεφάλι σας.

5. Πόνοι στο στομάχι. Οι στομαχόπονοι ταλαιπωρούν πολλές εγκύους και μπορεί να είναι από απλά πονάκια μέχρι έντονες καούρες, εμετοί ή δυσπεψία. Όλα οφείλονται στις ορμόνες που παράγει το σώμα κατά την εγκυμοσύνη και για την αντιμετώπιση τους μπορείτε να τρώτε μικρά και ελαφριά γεύματα, να αποφεύγετε τα λιπαρά και πικάντικα φαγητά και να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για πολλή ώρα.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.