5 «άκομψες» ατάκες  

…που δεν θέλει να ακούσει καμία έγκυος!  

Μαρία Μυλωνά

Παρά την καλή σας διάθεση να συμβουλεύσετε μία στενή σας φίλη που περιμένει μωράκι, υπάρχουν πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αναφέρετε ποτέ σε μια έγκυο γυναίκα. Αντ’ αυτού, αρκεστείτε σε ένα απλό «Συγχαρητήρια» στο άκουσμα της ευχάριστης είδησης. 

«Το είχατε προγραμματίσει;»

Δεν έχει σημασία εάν η εγκυμοσύνη ήταν προγραμματισμένη ή όχι. Αν όμως η μέλλουσα μανούλα σας ανακοινώσει ότι είναι έγκυος, είναι επειδή θα ήθελε να το ξέρετε και να ενθουσιαστείτε με το γεγονός. Μην προσπαθήσετε να την ανακρίνετε, απλά αγκαλιάστε την και ευχηθείτε της για το καλύτερο!

«Κοιμήσου τώρα που μπορείς!»

Όταν το νεογέννητο έρθει στον κόσμο, η φίλη σας είναι σίγουρο ότι θα χάσει τον ύπνο της! Αλλά δεν είναι λίγο νωρίς για να της το θυμίζετε; Στην πραγματικότητα, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και μόνο είναι πιθανό να καθιστούν τον ύπνο ήδη πολύ δύσκολο για εκείνη. Αν πάλι όχι, αυτές οι κλισέ συμβουλές χρησιμεύουν μόνο για να της προκαλέσουν φόβο.

«Είσαι έτοιμη να εκραγείς!»

Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να ακούσει μία έγκυος γυναίκα, την ώρα που οι ορμόνες της χτυπάνε κόκκινο και δεν μπορεί πλέον να χωρέσει ακόμα και στο μεγαλύτερο μέγεθος ρούχων εγκυμοσύνης. Εξάλλου, θα λέγατε σε κάποια γυναίκα ότι είναι υπέρβαρη αν δεν ήταν έγκυος;

«Θα θηλάσεις, έτσι δεν είναι;»

Εάν κάποιες μητέρες αποφασίσουν να μην θηλάσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οι πιο φρικτές στον κόσμο! Επίσης, είναι κατανοητό να μην θέλετε να ανακοινώσετε την απόφασή σας. Ο τρόπος που μια μητέρα επιλέγει να ταΐσει το παιδί της είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και μόνο αυτή ξέρει τι είναι καλύτερο για την ίδια και το μωρό της.

«Θα ήθελες κι άλλο παιδάκι;»

Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσετε άγχος στην εγκυμονούσα όταν την ρωτήσετε εάν θέλει κι άλλο παιδί, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει αποκτήσει ακόμα το πρώτο. Επιπλέον, ενώ μερικά ζευγάρια σχεδιάζουν να έχουν μεγάλες οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί. Και αν ένα ζευγάρι θέλει περισσότερα παιδιά, αλλά δεν είναι σε θέση να το κατορθώσει, αυτό το ερώτημα θα προκαλέσει μεγάλη αμηχανία.

Πηγή: http://www.infokids.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares