Skip to main content

SELF-LOVE

Γιατί 10 λεπτά άσκησης στη yoga πριν από τη δουλειά μπορούν να κάνουν θαύματα στη διαχείριση του άγχους

Οι λόγοι που χρειαζόσουν για να τη βάλεις στη ζωή σου



Η αποτελεσματικότητα της yoga στη μείωση του άγχους αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες που πρέπει να γνωρίζεις, μιας που βάζοντάς την στη ζωή σου μπορείς σύντομα να δεις θαύματα σε έναν τομέα της καθημερινότητάς σου που σε απασχολεί πολύ. Να λοιπόν γιατί 10 λεπτά άσκησης στη yoga πριν από τη δουλειά μπορούν να σε βοηθήσουν πραγματικά στη διαχείριση του άγχους, για να τη δοκιμάσεις άμεσα.

Βαθιά αναπνοή

Πολλές στάσεις στη yoga συγχρονίζονται με τεχνικές βαθιάς αναπνοής, οι οποίες ενεργοποιούν την απόκριση χαλάρωσης του σώματος, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και μειώνοντας το άγχος.

Ενσυνειδητότητα και διαλογισμός

Η yoga ενθαρρύνει την επίγνωση του εαυτού μας και την επίγνωση της παρούσας στιγμής, που μπορεί να βοηθήσει στο να απομακρυνθείς από ανήσυχες σκέψεις, προάγοντας τη διανοητική διαύγεια και ηρεμία.

Σωματική άσκηση

Οι απαλές σωματικές κινήσεις στη yoga αυξάνουν τη ροή του αίματος, απελευθερώνουν την ένταση από τους μύες και προκαλούν την απελευθέρωση ενδορφινών, φυσικών χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που λειτουργούν ως ανυψωτικά της διάθεσης.

Μείωση του στρες

Η τακτική πρακτική της yoga έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα, οδηγώντας σε μείωση των συνολικών επιπέδων στρες και άγχους.

Σύνδεση μυαλού-σώματος

Η yoga δίνει έμφαση στη σύνδεση μεταξύ νου και σώματος, προάγοντας μια αίσθηση ενότητας και αρμονίας. Αυτή η ολιστική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει στο να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος, αντιμετωπίζοντας τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχολογικές πτυχές του.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας