Skip to main content

SELF-LOVE

Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από ένα εργασιακό burnout

Οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση που αφορά τη δουλειά και την υγεία σου



Η εμπειρία του να βιώσεις ένα burnout που σχετίζεται με τη δουλειά σου είναι εξαιρετικά δύσκολη στη διαχείρισή της, ενέχοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σου. Μετά από ένα τέτοιο βίωμα, οφείλεις να φροντίσεις τον εαυτό σου, δίνοντάς του το περιθώριο ουσιαστικής ανάκαμψης και κάνοντας βήματα για να αποφευχθεί μια αντίστοιχη κατάσταση. Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην αποκατάσταση μετά την εξάντληση στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Ξεκούραση και επαναφόρτιση

Δώσε προτεραιότητα σε δραστηριότητες αποκατάστασης όπως ο ύπνος, ο διαλογισμός ή το να περνάς χρόνο στη φύση. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αναρρώσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Θέσε όρια

Θέσε ξεκάθαρα όρια μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής σου ζωής. Μάθε να λες όχι σε πρόσθετες εργασίες ή δεσμεύσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το άγχος σου στην καθημερινότητα. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για να αποτρέψεις την μελλοντική εξάντληση.

Αναζήτησε υποστήριξη

Απευθύνσου σε φίλους, οικογένεια ή έναν έμπιστο συνάδελφο για να μιλήσεις για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά σου. Η αναζήτηση υποστήριξης από άλλους μπορεί να προσφέρει συναισθηματική επικύρωση και πρακτικές συμβουλές για στρατηγικές αντιμετώπισης μιας δυσμενούς κατάστασης.

Εφάρμοσε την απαραίτητη αυτοφροντίδα

Ασχολήσου με δραστηριότητες που προάγουν την ευεξία και την αυτοφροντίδα, όπως η άσκηση, τα δημιουργικά χόμπι ή οι τεχνικές χαλάρωσης. Η φροντίδα των σωματικών και συναισθηματικών σου αναγκών είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανθεκτικότητα σε βάθος χρόνου.

Σκέψου και επαναξιολόγησε

Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς τους παράγοντες που συνέβαλαν στην εξουθένωσή σου και σκέψου να κάνεις αλλαγές για να αποτρέψεις την επανάληψή της. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επανεκτίμηση του φόρτου εργασίας σου, την επαναξιολόγηση των στόχων σταδιοδρομίας ή την αναζήτηση ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Μοίρασε τις εργασίες σου σε διαχειρίσιμα βήματα και θέσε ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σου. Γιόρτασε μικρά επιτεύγματα στην πορεία για να τονώσεις την αυτοπεποίθηση και το κίνητρό σου. Απόφυγε το να ασκείς υπερβολική πίεση στον εαυτό σου και να θυμάσαι ότι η πρόοδος απαιτεί χρόνο.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral