Skip to main content

SELF-LOVE

Γιατί το να κόψεις επαφή με την οικογένειά σου είναι μερικές φορές ένα απαραίτητο μέσο προστασίας του wellbeing σου

Γιατί είναι ίσως καιρός να το κάνεις, παρά τη δυσκολία του



Η διακοπή των δεσμών με την οικογένεια μπορεί να είναι μια δύσκολη και συχνά αμφιλεγόμενη απόφαση, αλλά για ορισμένα άτομα, μπορεί να είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία του wellbeing τους και της ψυχικής τους υγείας. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Τοξικές σχέσεις

Οι οικογενειακές σχέσεις μπορεί μερικές φορές να είναι τοξικές, με συνεπή συναισθηματική, σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση. Τέτοια περιβάλλοντα μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη βλάβη, επηρεάζοντας την αυτοεκτίμηση, την ψυχική υγεία και τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή ενός ατόμου. Η διακοπή των δεσμών με μέλη της οικογένειας που διαιωνίζουν αυτή την τοξικότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για την ψυχική και συναισθηματική υγεία κάποιου.

Συναισθηματική χειραγώγηση και έλεγχος

Σε ορισμένες οικογένειες, ορισμένα μέλη μπορεί να εμπλέκονται σε συμπεριφορές χειραγώγησης, χρησιμοποιώντας ενοχές, ντροπή ή άλλες συναισθηματικές τακτικές για να ελέγξουν τους άλλους. Αυτό μπορεί να καταπνίξει την προσωπική ανάπτυξη, την αυτονομία και την ευτυχία. Η αποστασιοποίηση από αυτές τις επιρροές μπορεί να είναι απαραίτητη για να ανακτήσει κανείς τον έλεγχο της ζωής και των αποφάσεων του.

Έλλειψη υποστήριξης και κατανόησης

Εάν μια οικογένεια αποτυγχάνει σταθερά να υποστηρίξει ή να κατανοήσει τις επιλογές της ζωής, την ταυτότητα ή τις αξίες κάποιου, μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα απομόνωσης και αποξένωσης. Όταν οι οικογένειες δεν υποστηρίζουν ή απορρίπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάποιου, η αναζήτηση απόστασης μπορεί να είναι μια μορφή αυτοσυντήρησης και ένας τρόπος για να βρεις αποδοχή αλλού.

Παραβιάσεις ορίων

Οι υγιείς σχέσεις χτίζονται πάνω στον αμοιβαίο σεβασμό των ορίων. Εάν τα μέλη της οικογένειας παραβιάζουν επανειλημμένα τα προσωπικά όρια, μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική αγωνία και έλλειψη προσωπικού χώρου. Το κόψιμο των δεσμών μπορεί μερικές φορές να είναι ο μόνος τρόπος επιβολής και διατήρησης των απαραίτητων ορίων.

Διατήρηση της ψυχικής υγείας

Το χρόνιο στρες από τις οικογενειακές συγκρούσεις μπορεί να επιδεινώσει ζητήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος, η κατάθλιψη και το PTSD. Η δημιουργία απόστασης από πηγές άγχους μπορεί να είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη διαχείριση και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Επιδίωξη προσωπικής ανάπτυξης

Μερικές φορές, οι προσδοκίες και η δυναμική της οικογένειας μπορεί να είναι αποπνικτικές, περιορίζοντας την ικανότητα κάποιου να αναπτυχθεί και να επιδιώξει προσωπικούς στόχους. Η δημιουργία χώρου μπορεί να επιτρέψει την προσωπική ανάπτυξη και την επιδίωξη ενδιαφερόντων χωρίς οικογενειακές παρεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης

SELF-LOVE

Γιατί είναι απαραίτητο να αφήνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου και ως νέα μαμά

Ακόμη κι αν μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, διατηρώντας συνήθειες που σου κάνουν καλό

SELF-LOVE

6 δημιουργικοί τρόποι για να επενδύσεις στο self-love

Όλα όσα μπορείς να δοκιμάσεις για να χαρίσεις πολύτιμο χρόνο και φροντίδα προς τον εαυτό σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral