Πονοκέφαλος: αίτια

5 πράγματα που σου προκαλούν πονοκέφαλο ...και πώς θα τα αντιμετωπίσεις ΤΩΡΑ! 

Μαρία Μυλωνά

Ο πονοκέφαλος μπορεί μεν να «απευθύνεται» και στα δύο φύλα, όμως στην πραγματικότητα έχει προτίμηση στο ωραίο φύλο. Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που τον αντιμετωπίζουν συχνά; Διάβασε τις 5 πιο συνηθισμένες αιτίες που τον προκαλούν αλλά και πώς θα βάλεις τέλος

1. Η έμμηνος ρύση: Από τις πιο συνηθισμένες περιόδους που γυναίκες παραπονιούνται για ημικρανίες είναι αυτή που προηγείται της εμμηνόρροιας. Μπορεί, όμως, να εκδηλωθούν και κατά τη διάρκειά της. Η πιθανότερη αιτία των «καταμήνιων κεφαλαλγιών» είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η απότομη πτώση των οιστρογόνων. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στην αρχή του κύκλου. Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα παυσίπονο, το οποίο θα σε ανακουφίσει και από τους πόνους της περιόδου.

2. Η ωορρηξία: Ορισμένες γυναίκες υποφέρουν από κρίσεις ημικρανίας τις ημέρες της ωορρηξίας, λόγω της πτώσης των επιπέδων των οιστρογόνων. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, πάρε ένα απλό παυσίπονο ή συμβουλεύσου το γιατρό σου.

3. Το άρωμα: Ακόμα και το άρωμά σου  μπορεί να ευθύνεται για τα συμπτώματα πονοκεφάλων. Προσπάθησε λοιπόν να εντοπίσεις αν ο πονοκέφαλος ξεκινάει με το που το ψεκάζεις. Αν ναι, απόφυγε να το φορέσεις για κάποιες ημέρες. Σε περίπτωση που απαλλαγείς, είναι σαφές ότι θα πρέπει να το αλλάξεις.

4. Τα αντισυλληπτικά χάπια: Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να γίνει αιτία πονοκεφάλων. Αν σου προκαλούν αυτή την παρενέργεια, ενημέρωσε το γιατρό σου. Πιθανόν να σου τα αλλάξει και να ανακουφιστείς από τις κρίσεις. 

5. Η λοχεία: Σύμφωνα με έρευνες, και αυτή την περίοδο εκδηλώνονται πονοκέφαλοι, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών (ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο). Επειδή όμως απαγορεύεται να πάρεις φάρμακα κατά την εγκυμοσύνη, μια εναλλακτική λύση είναι να ρίξεις λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σου κι έπειτα να απομονωθείς σε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης περιόδου, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares