Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Φοβάμαι τις ενέσεις

Φοβάσαι τις ενέσεις; Έτσι θα ξεπεράσεις τον πόνο και τον φόβο σου


Φύλλις Νικολάου

Όταν έβλεπες «Στην Εντατική» έκλεινες τα μάτια κάθε φορά που έβλεπες ένεση, γιατί πονάς και μόνο στη... θέα της. Για τον ίδιο λόγο, δε, αναβάλλεις συνέχεια τις εξετάσεις αίματος σου. Για να βάλεις τέλος στις αναβολές και να μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις τον πόνο και το φόβο που σου προκαλούν τα αιχμηρά αντικείμενα, διάβασε παρακάτω! Γιατί; Οι Ιάπωνες φαίνεται πως, πέρα από το σούσι και τα κιμονό, βρήκαν την πλέον αποτελεσματική λύση για να βάλεις τέλος σε αυτό το πρόβλημα και αυτή δεν είναι άλλη από το να... μετρήσεις!

Συγκεκριμένα, πρόσφατη Ιαπωνική έρευνα αποκάλυψε ότι οι ασθενείς στους οποίους ζητείται να μετρήσουν δυνατά και ανάποδα από το 100 κατά τη διάρκεια μίας ένεσης νιώθουν (και ανακαλούν) λιγότερο πόνο. Συγκεκριμένα, 46 από τους συμμετέχοντες από τους οποίους ζητήθηκε να μετρήσουν ανάποδα, δήλωσαν ότι δεν πόνεσαν καθόλου, ενώ μόλις ένας εξ’ αυτών ήταν σε θέση να ανακαλέσει την αίσθηση του πόνου που του προκάλεσε η ένεση. Αντίθετα, από τα 46 άτομα που δε χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνική, 19 ανέφεραν ότι πόνεσαν κατά τη διάρκεια της. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, πιθανότατα η απαγγελία αποσπά τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην επεξεργάζεται την επίπονη αίσθηση που προκαλούν τα αιχμηρά αντικείμενα. Ωστόσο, αυτή η τεχνική φαίνεται ότι είναι χρήσιμη μόνο σε περιπτώσεις οξύ (και σύντομου σε διάρκεια) πόνου. Και αυτό γιατί, τονίζουν οι ερευνητές, ο πόνος περιορίζεται ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης του ατόμου στο συγκεκριμένο έργο. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.