Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ατυχήματα στο σπίτι; ΕΤΣΙ θα τα αντιμετωπίσεις!

Για... καλές νοικοκυρές!   


Μαρία Μυλωνά

Μια απρόσεκτη κίνηση στο σιδέρωμα, ένας λάθος υπολογισμός στην απόσταση του κεφαλιού σου από το ντουλάπι, ένα στραβοπάτημα στο χαλάκι. Τα παραπάνω σενάρια ανήκουν στο πρόγραμμα καθημερινής διάταξής σου; Επειδή τα οικιακά μικροατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και δυστυχώς συνήθως δεν μπορείς να τα προλάβεις, διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να ανακουφιστείς από τις ενοχλητικές συνέπειες τους. 

Τι να κάνεις, λοιπόν, αν:

… κάηκες με το σίδερο: Bάλε το χέρι σου κάτω από νερό βρύσης (όχι παγωμένο) και άφησέ το για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποέτησε στην περιοχή κρύα επιθέματα.. Αν διαπιστώσεις πως δημιουργείται φουσκάλα, μην την σπάσεις. Το υγρό που περιέχει βοηθά στην επούλωση του τραύματος. Τέλος, προφύλαξε το σημείο με μία αποστειρωμένη γάζα.

…στραβοπάτησες στο χαλάκι: Κάθισε και σήκωσε το πόδι σου ψηλά. Για να αποφύγεις το πρήξιμο, τύλιξε μερικά παγάκια σε μια πετσέτα και τοποθέτησέ τα στην τραυματισμένη περιοχή για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, τύλιξε τον αστράγαλο καλά (αλλά όχι πολύ σφιχτά) με έναν ελαστικό επίδεσμο.

…χτύπησες στο ντουλάπι: Τοποθέτησε πάγο στην τραυματισμένη περιοχή (αφού πρώτα τον τυλίξεις σε μια λεπτή βαμβακερή πετσέτα). Κράτησε το επίθεμα για 15 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος του μώλωπα. Αν συνεχίσεις να πονάς και την επόμενη μέρα, χρησιμοποίησε εναλλάξ ζεστές και κρύες κομπρέσες στο κεφάλι. Προσοχή: αν ο πόνος συνοδεύεται από ζαλάδα ή συμπτώματα όπως ναυτία και κενά στη μνήμη, ζήτησε άμεσα τη βοήθεια του γιατρού σου.

…πιάστηκε το δάχτυλό σου στην πόρτα: Tύλιξε 1-2 παγάκια σε μια γάζα ή μια λεπτή πετσέτα και τοποθέτησε το επίθεμα στο δάκτυλο για περίπου μισή ώρα. Εάν την επόμενη μέρα ο πόνος και το πρήξιμο επιμείνουν, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να λυγίσεις το δάκτυλό σου, κάνε ακτινογραφία. Ενδέχεται να χρειαστεί να βάλεις ένα μικρό νάρθηκα για να κολλήσει σωστά το οστό.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου