Βελονισμός: ο απόλυτος οδηγός

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βελονισμό. Ποια είναι η κεντρική θεωρία του βελονισμού και που βασίζεται;

Ο βελονισμός είναι ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης το οποίο ανακαλύφθηκε στην Κίνα και έχει ιστορία τουλάχιστον 2.500 έτη.

Η γενική θεωρία του βελονισμού βασίζεται στην ύπαρξη καναλιών (μεσημβρινών) μέσα στα οποία ρέει η ενέργεια (Τσι). Οι μεσημβρινοί βρίσκονται παντού μέσα από το σώμα και είναι απαραίτητοι για την εξισορρόπηση και άριστη λειτουργία όλων των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού (μυικό σύστημα, ερειστικό, ανοσοποιητικό κλπ).

Κατά την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (βελονισμό), διαταραχή στους μεσημβρινούς, άρα και στην ομαλή ροή της ενέργειας, μπορεί να δημιουργηθεί από μεμονωμένες λανθασμένες επιλογές μας όπως ενδεικτικά η διατροφή μας, ή η άσκοπη λήψη φαρμάκων και ισχυρών αντιβιωτικών, αλλά και από άλλους παράγοντες τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να αλλάξουμε, όπως καταστάσεις ισχυρού σοκ, χρόνιας σωματικής κόπωσης, τραυματισμοί κ.α.

Οι διαταραχές αυτής της ροής, δημιουργούνται εσωτερικά είτε με τη μορφή στάσης της ενέργειας, είτε με τη μορφή ανεπάρκειας της ενέργειας, αλλά και ανεπάρκειας ή στάσης αίματος, ενώ εξωτερικά εκδηλώνονται με τη μορφή ασθένειας (π.χ. ένα απλό κρυολόγημα) είτε με τη μορφή συμπτωμάτων όπως ξηροδερμία, πτώση μαλλιών, θολή όραση, πόνος κλπ.

Όσο πιο πολύ καιρό παραμείνει αυτή η ενεργειακή δυσλειτουργία, τόσο πιο ποιο πολύ επιδεινώνεται, καθώς προχωράει σε βαθύτερα επίπεδα και μαζί της αυξάνονται και τα συμπτώματα της νόσου.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, έχει μία πληθώρα τεχνικών που μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, με σκοπό τη διέγερση και εξισορρόπηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, δηλ του μεσημβρινού.

pki.jpg

Μερικές από τις τεχνικές είναι οι παρακάτω:

- Βελονισμός
- Ηλεκτροβελονισμό
- Τουινα
- Βεντούζες

Συνδιαστικά με τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται και βότανα στα πλαίσια μίας ολιστικής θεραπείας σε μορφή χαπιού, τσάι αλλά και κατανάλωση τροφών όπου βοηθούν στην αντιμετώπιση της οποιαδήποτε δυσλειτουργίας.

Πηγή: Healthpath.grAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares