Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Δεντρολίβανο: τρόπος χρήσης

Αν μέχρι σήμερα πίστευες πως το δεντρολίβανο δίνει μόνο γεύση στα αγαπημένα σου ψητά, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις (και να πάρεις… τα βουνά για να το μαζέψεις)! Διάβασε πώς αλλιώς χρησιμοποιείται! 


Μαρία Μυλωνά

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό και διεγερτικό, ενώ σήμερα συνίσταται σε όσους κουράζονται πολύ –σωματικά και πνευματικά– καθώς επίσης και για αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων (που σχετίζονται με έντονη κόπωση). Διάβασε σε ποια μορφή και με ποιο τρόπο μπορείς να εκμεταλλευτείς τις θεραπευτικές του ιδιότητες και από τι μπορεί να σε απαλλάξει: 

* Αφέψημα

Βράσε μία κουταλιά της σούπας από τα άνθη και τα φύλλα δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνε 2 φορές την ημέρα. Καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιά και βοηθά το αναπνευστικό σύστημα. 

* Κρασί

Σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί, ρίξε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου και άφησε τα για αρκετές μέρες. Πίνε 1 ποτήρι την ημέρα. Θεωρείται εξαιρετικό τονωτικό της καρδιάς.  

* Μπάνιο

Σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, ρίξε μερικά φύλλα και άνθη δεντρολίβανου. Θεωρείται πως καταπραΰνει τους ρευματισμούς. 

* Έγχυμα

Σε μια τσαγιέρα, τοποθέτησε μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα και άνθη (1 μέρος αποξηραμένου βοτάνου = 3 μέρη φρέσκου). Πρόσθεσε βραστό νερό και σκέπασε το σκεύος. Άφησέ το να εμποτιστεί για 10-15 λεπτά και στράγγιξέ το. Χρησιμοποίησέ το στο λούσιμο. Βοηθά κατά της αλωπεκίας και δυναμώνει τα μαλλιά.

Να θυμάσαι

Μην το χρησιμοποιείς χωρίς ιατρική συμβουλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.