Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Αυτή η τεχνική τηγανίσματος κάνει κακό στην υγεία

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία μπορεί να βρίσκονται στα πιο απλά, για εμάς, πράγματα.



Γρήγορο τηγάνισμα, μέτρια φωτιά, συνεχές ανακάτεμα. Σίγουρα έχει τύχει να μαγειρέψεις έτσι κάποιο φαγητό ακόμα κι αν δε ξέρεις πως αυτή η τεχνική λέγεται "stir-fry". 

Pixel

Τα νέα ωστόσο για όλο το παραπάνω, καλά δεν είναι. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι αυτός ο τρόπος μαγειρικής, είναι επιβλαβής για την υγεία μας. Και όχι από θέμα κατανάλωσης, αλλά από θέμα εισπνοής.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν ερευνητές του Tech University στο Τέξας και του Utah State Iniversity, το λάδι που εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, δεν είναι αθώο. Συγκεκριμένα, πιθανότατα κάνει κακό στην υγεία όταν εισπνέεται!

Pixel

Οι ειδικοί λένε ότι φαγητά όπως κοτόπουλο ή λαχανικά, είναι τα χειρότερα γι' αυτού του είδους το μαγείρεμα, καθώς λόγω των υγρών τους προκαλούν περισσότερες "εκρήξεις". 

"Είναι γνωστό ότι εκατομμύρια θανάτων παγκοσμίως οφείλονται στην μόλυνση εσωτερικών χώρων, αλλά δε ξέρουμε ακόμα πόσο συμβάλλουν οι κουζίνες με κακό εξαερισμό σε αυτή" ανέφεραν.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

ΥΓΕΙΑ

Τρεις εύκολοι τρόποι για να νικήσεις την κούραση

Επειδή χρειάζεσαι κάθε επιπλέον βοήθεια για να μη νιώθεις «πτώμα όλη την ώρα»

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Έχεις λεπτά χείλη; Με αυτά τα tips θα εφαρμόσεις το κραγιόν τέλεια

Το μακιγιάζ των χειλιών ποτέ δεν υπήρξε πιο εύκολη υπόθεση