4 πιθανοί λόγοι γιατί έχεις καθυστέρηση 

Αλλά δεν είναι ένα μπεμπέ στον δρόμο.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μα, τι τραβάμε και εμείς οι γυναίκες για να χαιρόμαστε τη μητρότητα. Πόνοι, φουσκώματα, κακή διάθεση, περίοδος που έρχεται, περίοδος που δεν έρχεται...

Και τότε, αρχίζουν τα δύσκολα. Τι σου συμβαίνει; Γιατί δεν αδιαθετείς; Μήπως είσαι έγκυος; Κάνεις το τεστ, κάνεις εξετάσεις, όχι, δεν είναι αυτό. 

Θα πρέπει να το ερευνήσεις σίγουρα με τον γυναικολόγο σου, κυρίως εάν δεν είναι μόνο μία φορά που συνέβη αλλά κατ’ επανάληψη. Και οι αιτίες μπορεί να είναι οι ακόλουθες: 

1. Είσαι υπερβολικά στρεσαρισμένη

Σιγά το νέο, θα μου πεις. Οκ, ξέρεις όμως ότι το άγχος επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας και ανάμεσα σε όλα ενδέχεται να επηρεάσει τον υποθάλαμο, εκεί όπου ρυθμίζονται πολλές ορμόνες της περιόδου. 

2. Πήρες ή έχασες πολύ βάρος

Όταν το σώμα σου περνάει από μεγάλες αλλαγές, χάνεις απότομα βάρος ή παίρνεις πολλά κιλά, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι δεν είσαι έτοιμη για μια εγκυμοσύνη. Και μπλοκάρει το όλο σύστημα.

3. Έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου

Αχ, αυτός ο θυρεοειδής, πόσες ταλαιπωρεί. Αυτό ο αδένας στον λαιμό που ρυθμίζει τον μεταβολισμό, έχει επίδραση και σε άλλες λειτουργίες του σώματός σου. Και εάν έχεις υπό- ή υπέρ-θυρεοειδισμό, η περίοδός σου επηρεάζεται πολύ.

4. Πάσχεις από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί όχι μόνο να καθυστερήσει η περίοδος αλλά και να μην έρθει ποτέ, καθώς αυτή η ορμονική ανισορροπία οδηγεί σε έλλειψη ωορρηξίας. Αλλά υποθέτω ότι εάν πάσχεις, αυτό το ξέρεις ήδη, σωστά;

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares