2 λόγοι που σε πονάει το γόνατό σου

Και δεν κάνεις καν γυμναστική.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν έχεις φίλους αθλητές, θα τους έχεις ακούσει συχνά πυκνά να παραπονιούνται για πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Είναι και αυτό μέρος της καθημερινότητάς τους και συνήθως ξέρουν ακριβώς τι φταίει και πώς θα ανακουφίσουν τον πόνο.

Τι γίνεται όμως όταν δεν αθλείσαι κι όμως εμφανίζεται στο γόνατό σου ένας οξύς πόνος;. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πού οφείλεται;

1. Κάθεσαι πολλές ώρες ανίκητη
Η δουλειά σου απαιτεί να κάθεσαι σε μια καρέκλα με τις ώρες; Η αδράνεια μπορεί να είναι η αιτία που εξηγεί τους πόνους στο γόνατό σου. 

2. Η λάθος στάση
Κάθεσαι σε λάθος καρέκλα, δηλαδή μη εργονομική, η στάση του σώματός σου είναι εντελώς λάθος αλλά δεν δίνεις και πολλή σημασία. Κι όμως εκείνες τις ώρες της αδράνειας τα γόνατά σου καταπονούνται.

Τι να κάνεις; 
- Να κάνεις διατάσεις κάθε μία ώρα. Ναι, μπορεί να είναι κάπως άβολο μπροστά στους συναδέλφους σου αλλά μπορείς να τους ενημερώσεις ότι οι μύες και τα νεύρα γύρω από το γόνατο πρέπει να δουλεύουν. 

- Να πάρεις ή να ζητήσεις μια εργονομική καρέκλα. 

- Να βάζεις πάγο για λίγα λεπτά (όχι πολλή ώρα, θα καείς) για να ανακουφίζεσαι από τους πόνους και κάποιο αντιφλεγμονώδες.  
- Σίγουρα να πας στον γιατρό. Μην το αφήσεις γιατί μπορεί ο πόνος να εξαφανιστεί για λίγο καιρό, με την πρώτη ευκαιρία όμως θα επανέλθει δριμύτερος.

Και τότε θα σε γονατίσει, κυριολεκτικά.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares