2 λόγοι που σε πονάει το γόνατό σου - AllYou.gr

Search

 

2 λόγοι που σε πονάει το γόνατό σου

Και δεν κάνεις καν γυμναστική.

> ΥΓΕΙΑ ::
13 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Εάν έχεις φίλους αθλητές, θα τους έχεις ακούσει συχνά πυκνά να παραπονιούνται για πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Είναι και αυτό μέρος της καθημερινότητάς τους και συνήθως ξέρουν ακριβώς τι φταίει και πώς θα ανακουφίσουν τον πόνο.

Τι γίνεται όμως όταν δεν αθλείσαι κι όμως εμφανίζεται στο γόνατό σου ένας οξύς πόνος;. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πού οφείλεται;

1. Κάθεσαι πολλές ώρες ανίκητη
Η δουλειά σου απαιτεί να κάθεσαι σε μια καρέκλα με τις ώρες; Η αδράνεια μπορεί να είναι η αιτία που εξηγεί τους πόνους στο γόνατό σου. 

2. Η λάθος στάση
Κάθεσαι σε λάθος καρέκλα, δηλαδή μη εργονομική, η στάση του σώματός σου είναι εντελώς λάθος αλλά δεν δίνεις και πολλή σημασία. Κι όμως εκείνες τις ώρες της αδράνειας τα γόνατά σου καταπονούνται.

Τι να κάνεις; 
- Να κάνεις διατάσεις κάθε μία ώρα. Ναι, μπορεί να είναι κάπως άβολο μπροστά στους συναδέλφους σου αλλά μπορείς να τους ενημερώσεις ότι οι μύες και τα νεύρα γύρω από το γόνατο πρέπει να δουλεύουν. 

- Να πάρεις ή να ζητήσεις μια εργονομική καρέκλα. 

- Να βάζεις πάγο για λίγα λεπτά (όχι πολλή ώρα, θα καείς) για να ανακουφίζεσαι από τους πόνους και κάποιο αντιφλεγμονώδες.  
- Σίγουρα να πας στον γιατρό. Μην το αφήσεις γιατί μπορεί ο πόνος να εξαφανιστεί για λίγο καιρό, με την πρώτη ευκαιρία όμως θα επανέλθει δριμύτερος.

Και τότε θα σε γονατίσει, κυριολεκτικά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

5 θησαυροί της φύσης για να πεις "Bye" στο άγχος!

Τι να το κάνεις το χάπι, όταν με αυτά θα είσαι happy;

Η νύφη έσκασε!

Sos tips για να μη λιώσεις από την ζέστη στο γάμο.