Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατί πηγαίνεις άρρωστη στη δουλειά;

Προφανώς θες να μας κολλήσεις όλες.



Το ένιωθες, ερχόταν. Ο λαιμός σου σε έτρωγε και είχες μια ζαλούρα στο κεφάλι. Ξημέρωσε Δευτέρα πρωί και ναι, έγινε όπως το περίμενες. Ήσουν άρρωστη.

Δεν το σκέφτηκες καν. Ντύθηκες, χαπακώθηκες και ήρθες στο γραφείο. Δεν έπρεπε να χάσεις με τίποτα το σημερινό μίτινγκ. Ευσυνείδητη υπάλληλος. Μπράβο.

Δύο μέρες μετά, οι μισές συνάδελφοί σου ήμασταν άρρωστες. Σε ευχαριστούμε, δεν το χρειαζόμασταν. Αλλά εμείς δεν ήρθαμε, δεν δείξαμε τόση ευσυνειδησία, κάτσαμε σπίτι μας. Δείξαμε λίγη ευαισθησία. Τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και στους υπόλοιπους που τη γλύτωσαν.

Γιατί εάν δεν προσφέρεις στον εαυτό σου ξεκούραση η ίωση δεν θα περάσει. Επιπλέον θα έχεις κολλήσει και τους πάντες καθώς όπως δείχνουν οι έρευνες, μέσα σε 4 μόλις ωρίτσες έχουν εύκολα μολυνθεί κυρίως οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως το μίτινγκ ρουμ, ξέρεις εσύ. 

Υποθέτω ότι όταν και το παιδί σου είναι λίγο αδιάθετο, το στέλνεις στο σχολείο. Ε, φυσικά. Μην είναι το μόνο άρρωστο, μην τυχόν και μείνει σπίτι να αναρρώσει. 

Μπορούμε να έρθουμε λιγάκι στα καλά μας; Ξέρω, ξέρω, πολλές φορές είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να πηγαίνουμε στη δουλειά ακόμα και άρρωστες. Έχεις δίκιο. Ο γιατρός σου σίγουρα δεν θα συμφωνήσει. Ξανασκέψου το.   

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός