Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 λύσεις για τις ημικρανίες σου

Θα αλλάξει η ζωή σου



Αυτές οι ημικρανίες δεν παλεύονται. Εάν δεν το έχεις ζήσει, σίγουρα θεωρείς υπερβολικές όσες γυναίκες παραπονιούνται για τους έντονους πόνους στο κεφάλι τους. 

Σίγουρα θα έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό σου, αλλά και εάν δεν το έχεις κάνει, μπορείς να δοκιμάσεις ορισμένες λύσεις στο πρόβλημα που λέγεται Ημικρανία:

1. Μην παίρνεις υπερβολικά πολλά φάρμακα κατά της ημικρανίας
Εννοείται ότι η υπερκατανάλωση φαρμάκων οδηγεί πάντα σε αρνητικά συμπτώματα. Το θέμα είναι να μην παίρνεις φάρμακα νομίζοντας ότι βελτιώνεις την κατάσταση ενώ τελικά την επιδεινώνεις. 

2. Κλείσε ραντεβού στον οδοντίατρο
Ναι, ναι, καλά διάβασες. Μπορεί ένα πρόβλημα στη γνάθο, στις αρθρώσεις, στα δόντια σου να σου προκαλεί αυτούς τους φρικτούς πόνους. 

3. Βρες τι φταίει
Μπορεί να οφείλεται σε κάτι που τρως, σε κάτι που κάνεις, σε κάτι που σε αγχώνει, πιθανόν και σε μια αλλαγή του καιρού, ή στα μεγάλα ποσοστά υγρασίας. 

4. Μείωσε το στρες σου
Εδώ γελάμε άνετα. Γιατί όλοι ξέρουμε πως το υπερβολικό στρες σου προκαλεί πονοκέφαλο χωρίς καν να το καταλάβεις. Το ζητούμενο είναι πώς μπορείς να το μειώσεις. 

5. Μην αλλάζεις την καθημερινότητά σου
Εάν, για παράδειγμα, ενώ συνήθιζες να ξυπνάς στις 8 το πρωί και κάτι άλλαξε και πλέον ξυπνάς στις 7, μόλις έχεις προκαλέσει ένα σοκ στον οργανισμό σου. Εάν είχες συνηθίσει να πίνεις 3-4 καφέδες και αποφάσισες να τους κόψεις, άλλο σοκ. Γενικά, όταν η ρουτίνα σου αλλάζει, οι πονοκέφαλοι έρχονται. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις