3 προβλήματα με την περίοδό σου

Οι πραγματικά δύσκολες ημέρες του μήνα

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Έχω φίλες που δίνουν κανονικό ραντεβού με την περίοδό τους. Ξέρουν ακριβώς πότε θα αδιαθετήσουν, πόσο θα κρατήσει, εάν θα πονάνε ή όχι. Και είναι προετοιμασμένες. 

Υπάρχουν και όλες οι άλλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, και ναι, είναι ένα πραγματικό βάσανο που τις βάζει σε ανησυχία. Μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία;

Εάν ναι, δες εδώ 3 συνηθισμένα προβλήματα περιόδου και τι μπορεί να σημαίνουν:

1. Αυτόν τον μήνα δεν σου ήρθε καθόλου περίοδος:
Και δεν είσαι έγκυος, αυτό είναι βέβαιο. Τι συμβαίνει; Μήπως τον τελευταίο καιρό είσαι πολύ κουρασμένη; Μήπως υπάρχει κάτι που σε αγχώνει υπερβολικά; Ή μπορεί και να οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή.  

2. Αδιαθέτησες νωρίτερα από όσο υπολόγιζες:
Προφανώς ο κύκλος σου δεν είναι σταθερός. Μπορεί να αδιαθετήσεις κάποιες μέρες ή ακόμα και μια ολόκληρη εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, χωρίς αυτό το υποδηλώνει κάποιο λόγο ανησυχίας.

3. Παρουσιάστηκε αίμα ανάμεσα στις περιόδους σου:
Καλύτερα να κλείσεις ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σου καθώς αυτό το σύμπτωμα δηλώνει πολύποδα, ινομύωμα ή μια λοίμωξη. 

Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσεις κάτι ασυνήθιστο, αντί να κάθεσαι να αγχώνεσαι, πήγαινε να κάνεις μια εξέταση στον γιατρό σου για να βεβαιωθείς ότι είναι όλα μια χαρά. 


 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares