Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Έχεις άγχος στη δουλειά;

Δοκίμασε αυτά τα 6 sos tips 


Νανά Χατζή

Μην παραλείπεις την γυμναστική: το τρέξιμο, το γυμναστήριο, η yoga, το κολύμπι, το pilates, μπορεί να  νομίζεις ότι σε κουράζουν, ειδικά όταν έχεις πάρα πολύ και αγχωτική δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα σε βοηθούν απίστευτα να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες καταστάσεις. Κάθε μορφή άσκησης αυξάνει τις αντοχές, ανεβάζει την διάθεση, ριλαξάρει σώμα και πνεύμα.

Αν η ημέρα προβλέπεται δύσκολη: προσπάθησε να κοιμηθείς καλά (το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο), πάρε ένα γερό πρωινό, μην καπνίσεις και επίσης προσπάθησε να φτάσεις νωρίς στην δουλειά. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να κρατηθείς zen...

Μείνε μακριά από ένταση και καυγάδες: η ένταση σου ρουφάει ενέργεια και σε φορτώνει με τόσο βάρος, που σχεδόν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από τέτοιες καταστάσεις.

Βάλε επάνω στο γραφείο ένα αντικείμενο που αγαπάς: ένα γλαστράκι με μια όμορφη αλόη, ένα μικρό βούδα που θα σου φέρνει τύχη, μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές.

Την ώρα που στο γραφείο έχει ξεσπάσει η κρίση: φύγε για λίγο από το γραφείο και κάνε μια βόλτα έξω. Περπάτησε στον ήλιο για 5 λεπτά. Ο αέρας και η αλλαγή περιβάλλοντος θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ να ηρεμήσεις. Το χειρότερο που μπορεί να κάνεις, είναι να κάθεσαι στο γραφείο και να βράζεις στο ζουμί σου.

Δοκίμασε την γιόγκικη αναπνοή: πήγαινε κάπου που δεν σε βλέπουν και κάνε το εξής. Ανέπνευσε από τη μύτη και μέτρα μέχρι το 4. Κράτα την αναπνοή σου για άλλα 4. Βγάλε τον αέρα με δύναμη από το στόμα μετρώντας 4.  Κάντο και θα μας θυμηθείς.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων