Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Έχεις άγχος στη δουλειά;

Δοκίμασε αυτά τα 6 sos tips 


Νανά Χατζή

Μην παραλείπεις την γυμναστική: το τρέξιμο, το γυμναστήριο, η yoga, το κολύμπι, το pilates, μπορεί να  νομίζεις ότι σε κουράζουν, ειδικά όταν έχεις πάρα πολύ και αγχωτική δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα σε βοηθούν απίστευτα να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες καταστάσεις. Κάθε μορφή άσκησης αυξάνει τις αντοχές, ανεβάζει την διάθεση, ριλαξάρει σώμα και πνεύμα.

Αν η ημέρα προβλέπεται δύσκολη: προσπάθησε να κοιμηθείς καλά (το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο), πάρε ένα γερό πρωινό, μην καπνίσεις και επίσης προσπάθησε να φτάσεις νωρίς στην δουλειά. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να κρατηθείς zen...

Μείνε μακριά από ένταση και καυγάδες: η ένταση σου ρουφάει ενέργεια και σε φορτώνει με τόσο βάρος, που σχεδόν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από τέτοιες καταστάσεις.

Βάλε επάνω στο γραφείο ένα αντικείμενο που αγαπάς: ένα γλαστράκι με μια όμορφη αλόη, ένα μικρό βούδα που θα σου φέρνει τύχη, μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές.

Την ώρα που στο γραφείο έχει ξεσπάσει η κρίση: φύγε για λίγο από το γραφείο και κάνε μια βόλτα έξω. Περπάτησε στον ήλιο για 5 λεπτά. Ο αέρας και η αλλαγή περιβάλλοντος θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ να ηρεμήσεις. Το χειρότερο που μπορεί να κάνεις, είναι να κάθεσαι στο γραφείο και να βράζεις στο ζουμί σου.

Δοκίμασε την γιόγκικη αναπνοή: πήγαινε κάπου που δεν σε βλέπουν και κάνε το εξής. Ανέπνευσε από τη μύτη και μέτρα μέχρι το 4. Κράτα την αναπνοή σου για άλλα 4. Βγάλε τον αέρα με δύναμη από το στόμα μετρώντας 4.  Κάντο και θα μας θυμηθείς.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ