Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Δύναμη είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη, γνωρίζει ότι ελπίδα και φύση πάνε πάντα μαζί


Τάνια Σουγιουλτζή

Ζώντας στις πόλεις, οι περισσότεροι χάνουμε την επαφή μας με τη φύση και ξεχνάμε την ευεργετική επίδραση που έχει επάνω μας. Ίσως γι’ αυτό υπάρχουν και εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης. Όπως και να ‘χει, όλοι συμφωνούν πως οι φυσικοί πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι

Πιθανότατα αυτές τις σκέψεις έκανε και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας όταν αποφάσιζε να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη.

https://www.youtube.com/watch?v=1La7bgn0nPo

 

Πρόκειται για μία ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως στόχο την εδραίωση της έννοιας της βιώσιμης ανάπτυξης. Με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μάλιστα, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία και εξέλιξε ακόμη περισσότερο τις δράσεις της οργάνωσης, δημιουργώντας στο περιβαλλοντικό της πάρκο, «Κέντρο της Γης», προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης. 

 

Έτσι, από τότε, επισκέπτονται τον βιολογικό λαχανόκηπο του πάρκου και μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη άνθρωποι που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προσφυγόπουλα για να νιώσουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι εκεί κάθε φορά και τους περιμένει, άτομα με νοητική υστέρηση για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ηλικιωμένοι για να αισθανθούν ξανά τη χαρά της δημιουργίας

Ο κ. Μαχαίρας στέκεται στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων καλλιεργώντας τους την ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Τους βοηθάει να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

 

Φυσικά, από την καθημερινότητά του δεν λείπουν δυσκολίες και απογοητεύσεις. Υπάρχουν σίγουρα μέρες που φτάνει στα όριά του. Ξέρει, όμως, πως δεν έχει το περιθώριο να τα παρατήσει. Τότε είναι που χρειάζεται μία δυνατή λύση.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2024: «τέλος τα στερεότυπα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, γιορτάζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.