Δύναμη είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη, γνωρίζει ότι ελπίδα και φύση πάνε πάντα μαζί

Τάνια Σουγιουλτζή

Ζώντας στις πόλεις, οι περισσότεροι χάνουμε την επαφή μας με τη φύση και ξεχνάμε την ευεργετική επίδραση που έχει επάνω μας. Ίσως γι’ αυτό υπάρχουν και εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης. Όπως και να ‘χει, όλοι συμφωνούν πως οι φυσικοί πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι

Πιθανότατα αυτές τις σκέψεις έκανε και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας όταν αποφάσιζε να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη.

 

Πρόκειται για μία ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως στόχο την εδραίωση της έννοιας της βιώσιμης ανάπτυξης. Με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Μάλιστα, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία και εξέλιξε ακόμη περισσότερο τις δράσεις της οργάνωσης, δημιουργώντας στο περιβαλλοντικό της πάρκο, «Κέντρο της Γης», προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης. 

 

Έτσι, από τότε, επισκέπτονται τον βιολογικό λαχανόκηπο του πάρκου και μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη άνθρωποι που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προσφυγόπουλα για να νιώσουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι εκεί κάθε φορά και τους περιμένει, άτομα με νοητική υστέρηση για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, ηλικιωμένοι για να αισθανθούν ξανά τη χαρά της δημιουργίας

Ο κ. Μαχαίρας στέκεται στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων καλλιεργώντας τους την ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Τους βοηθάει να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

 

Φυσικά, από την καθημερινότητά του δεν λείπουν δυσκολίες και απογοητεύσεις. Υπάρχουν σίγουρα μέρες που φτάνει στα όριά του. Ξέρει, όμως, πως δεν έχει το περιθώριο να τα παρατήσει. Τότε είναι που χρειάζεται μία δυνατή λύση.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!