Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Δοκίμασα αυτές τις 7 anti-stress συνταγές και ένιωσα καλύτερα

Anti-stress συνταγές. And I feel good!


Ζωή Γκόρου

Αν το στρες σου ελέγχεται μεν, δεν παλεύεται δε, μπορείς να καταφύγεις σε πρακτικές που πραγματικά δουλεύουν καλά. Ως άτομο ψαγμένο με τις anti-stress μεθόδους στην καθημερινότητά μου, έχω να σου προτείνω μερικά πολύ καλά καραφύγια ηρεμίας.

Διαλογισμός

Μεγάλο κεφάλαιο ο διαλογισμός. Μπορεί να μην είσαι τύπος διαλογισμού αλλά ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Υπάρχουν, πια, παντού στο ίντερνετ έρευνες που μιλούν για σαφέστατη μείωση της κορτιζόλης στο αίμα (ορμόνη που πυροδοτεί το στρες) μετά από τον διαλογισμό. Σε διάφορες χώρες μιλούν ακόμα και για την ανάγκη ένταξης το διαλογισμού στα σχολεία. Εάν δεν ξέρεις πώς τα τον κάνεις ψάξε για μαθήματα καθοδηγούμενου διαλογισμού σε στούντιο γιόγκα ή στο web. Διαφορετικά, βρες μια ήσυχη γωνία στο σπίτι σου κάτσε αναπαυτικά και μέτρησε 25 φορές την εισπνοή και την εκπνοή σου έχοντας κλειστά τα μάτια.

White noise

Περνώ αρκετές ώρες στο σπίτι και λατρεύω να ακούω μουσική. Μέχρι τώρα είχα πάντα ανοιχτό ένα ραδιόφωνο, άκουγα νέα ή έβαζα τις αγαπημένες μου μουσικές λίστες. Σε περιόδους στρες τα ηχεία μου βγάζουν ήχους white noise. Τους  ανακάλυψα στο you tube και είναι ήχοι της φύσης. Θυμίζουν μουσικό χαλί για spa και μπορεί να τις βρεις μονότονες. Είναι όμως ρυθμισμένες σε Hz ώστε να προκαλούν στον εγκέφαλο συναισθήματα χαλάρωσης.

Αιθέρια έλαια

Η αγαπημένη πρακτική κατά του στρες. Μπορεί να μην με πιστεύεις αλλά αυτά τα μαγικά λαδάκια είναι φοβερά. Προσέχω πολύ από πού τα αγοράζω και σιγουρεύομαι πάντα ότι είναι πιστοποιημένα βιολογικά και ασφαλή.

Ο κλασικός τρόπος για να νιώσεις καλύτερα είναι να καις τα λαδάκια στο χώρο σου σε μια ειδική συσκευή. Όμως μπορείς να τρίψεις και ελάχιστες σταγόνες στα πόδια ή πίσω από τα αυτιά σου ώστε να έχεις τα οφέλη της λεγόμενης αρωματοθεραπείας πάντα μαζί σου.  Εμένα με ανεβάζουν πολύ τα κιτρώδη και με χαλαρώνει η λεβάντα πριν τον ύπνο. Πρέπει όμως να διαβάσεις και να βρεις αυτό που χαλαρώνει και εσένα. Είναι λίγο προσωπική υπόθεση.

Βελονισμός

Πρόκειται για μία αρχαία Κινέζικη πρακτική που ενεργοποιεί συγκεκριμένα σημεία στο σώμα σου έτσι ώστε να διορθώσει ανισορροπίες. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία και την επιστήμη του βελονισμού, που υπήρξε για αιώνες η επίσημη ιατρική της Κίνας, το άγχος είναι μια ανισορροπία στην καρδιά και το συκώτι. Οι βελόνες που εφαρμόζουν γύρω από την καρδιά, το συκώτι, τα αυτιά και την καρδιά έχουν αυτή τη λογική. Πλέον μπορείς βρεις αυτή την πρακτική σε μεγάλα ιατρικά κέντρα. Να είσαι σίγουρη ότι στην εφαρμόζουν οι σωστοί άνθρωποι και να πας αποφασισμένη, γιατί ως διαδικασία δεν είναι και ό, τι πιο απλό. Σε αρκετές όμως συνεδρίες θα αισθανθείς ανακούφιση και από το στρες και από την ανησυχία που νιώθεις πριν την περίοδο.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων