Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 τρόποι για να ηρεμήσεις τις γιορτές

σε λιγότερο από πέντε λεπτά!


Νανά Χατζή

Είναι ένας μήνας γιορτινός αλλά και δύσκολος. Ένα τηλεφώνημα από την τράπεζα για την δόση του δανείου σου, ένα σημαντικό ραντεβού που χάθηκε επειδή ήσουν κολλημένη στην κίνηση, μια διαφωνία με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για το καλοριφέρ. Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να ανάψει και να φουντώσει. Το allyou εφημερεύει και σου έχει έτοιμα 5 εύκολα tips που θα σε καλμάρουν ότι κι αν έχει συμβεί:

1. Ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα χαραλωτικό mist: με άρωμα λεβάντας, peppermint, ή aloe vera, είναι ένα μυστικό antistress όπλο, που όλες πρέπει να έχουμε στο beauty bar μας…

2. Μπες στο μπάνιο και κάνε ένα ζεστό ντους: κάτσε λίγη ώρα και άφησε το ζεστό νερό να τρέξει επάνω στο σώμα σου. Οι ευργετικές ιδιότητες του καυτού νερού, θα σε ηρεμήσουν άμεσα. Όλοι οι μυς, ακόμη και ο εγκέφαλος, θα χαλαρώσουν και όταν βγεις από το ζεστό μπάνιο και τους ατμούς θα είσαι άλλος άνθρωπος.

3. Κάνε τρεις φορές την γιόγκικη αναπνοή 4, 7, 8: εισπνέουμε βαθιά μετρώντας μέχρι το 4. Κρατάμε την αναπνοή μας μέχρι το 7. Εκπνέουμε με δύναμη βγάζοντας όλη την τοξίνη μετρώντας μέχρι το 8. Η αναπνοή αυτή είναι ιδανική και για όταν έχεις αυπνίες.

4. Βγες αμέσως έξω για περπάτημα: έστω και δέκα λεπτά που ο αέρας θα φυσήξει επάνω στο πρόσωπό σου, θα αλλάξεις περιβάλλον και λίγο που το σώμα σου θα κινηθεί, θα δεις ότι θα γυρίσεις πίσω με άλλη διάθεση.

5. Τέλος σκέψου: "αν κάτι διορθώνεται, δεν πρέπει να σε αγχώνει και αν δεν διορθώνεται πια, είναι ανώφελο να σε αγχώνει…" Αυτό κάποιος σπουδαίος άνθρωπος το είπε, αλλά είναι ανώφελο να αγχωθώ για να θυμηθώ ποιός…
Καλές και ανέμελες γιορτές!  
foto: thecheekybeen,weheartit

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού