Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πως να σταματήσεις τα τσιμπολογήματα

Χρηστικά tips για να σταματήσεις επιτέλους το τσιμπολόγημα


Ζωή Γκόρου

Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να πεις όχι σε έναν γευστικό πειρασμό, που λέγεται σοκολατάκι ενώ έχει πάει απόγευμα. Παρ’ όλα αυτά αν εφαρμόσουμε ορισμένα έξυπνα τρικ ίσως μπορέσουμε να αντισταθούμε.

1) Εχουμε πάντα μαζί μας ένα μήλο ή μια μπανάνα, τα οποία τρώμε όταν έχουμε φτάσει στα όριά μας από πείνα, λιγούρα ή διάθεση για γλυκό.

2) Εχουμε πάντα δίπλα μας ένα ωραίο παγουράκι/θερμός με δροσερό νεράκι. Μία γουλιά νερό σε κάθε λιγούρα που νιώθουμε θα μας κάνει να ξεχαστούμε. Το νερό μπορεί ακίνδυνα να αντικατασταθεί με πράσινο τσάι -χωρίς ζάχαρη- εννοείται.

3) Τρώμε μία κανονική μερίδα φαγητού, όσο είναι δυνατόν την ίδια ώρα κάθε μέρα. Η κανονική μερίδα δεν είναι ούτε σαν του μπετατζή (ένα βουνό μακαρόνια σε βαθύ πιάτο) ούτε τύπου μεζές σε μικρό πιατάκι. Νορμάλ, σαν τη μερίδα εστιατορίου μείον το ένα τρίτο.

4) Τρώμε καθημερινά πράσινες σαλάτες και με το φαγητό αλλά και σκέτες. Ενα αγγούρι κομμένο απ’ το σπίτι σε ταπεράκι και μας ενυδατώνει και μας γλυτώνει από πολλά τσιμπολογήματα.

5) Αν παρ’ όλα αυτά δεν «ξεκολλάει» η σκέψη μας από τα γλυκάκια που έφερε εκείνος ο νόστιμος που έχει γενέθλια στο διπλανό γραφείο, υποκύπτουμε στον πειρασμό, αλλά τρώμε το μισό, το άλλο μισό το μοιραζόμαστε μαζί του, για να του πιάσουμε και την κουβέντα.

Πάνω απ' όλα όμως σημασία έχει να βάζεις στόχο τη διατήρηση βάρους και τη σωστή διατροφή χωρίς περιττές τροφές που μόνο βάρος σου προσθέτουν.

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στο leblog.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.