Αυτό το φθινόπωρο μη το ρίξεις στην υπερανάλυση, chillαρε!

Ιδέες για να ''σπας'' τη ρουτίνα που ξεπροβάλλει δειλά-δειλά...

Κατερίνα Ανδρομιδά

Με την ευχή να μην ξαναλάβουμε κάποιο -διακριτικής έντασης- μήνυμα από την Πολιτική Προστασία και με την ελπίδα ότι όλα θα ρολάρουν καλύτερα από εδώ και στο εξής, καλωσορίζουμε τον χειμώνα που όπου να ναι θα  ξεκινήσει τις πρόβες του.

Μετά από τη καλοκαιρινή παύση (για τους τυχερούς ενός μήνα, για τους πολύ τυχερούς δύο και για τους πικραμένους εβδομάδων) επιστρέψαμε στα ''σκούρα''. Για καμία δεν είναι εύκολο από εκεί που ξυπνούσε στις 10 για να πάει (όχι στο γραφείο) αλλά στη παραλία ακριβώς τρία βήματα κάτω από το σπίτι, τώρα να ετοιμάζεται για τη δουλειά.

Τα' χουμε ξαναπεί, η επιστροφή είναι σκληρή. Μπορεί, όμως, να γίνει καλύτερη αν ενδιάμεσα της ''πετάξουμε'' κάποια πράγματα που μας κρατάνε χαρούμενες ή τέλος πάντων μας προκαλούν κάποιο σκίρτημα. Ποιά είναι αυτά τα πράγματα, τα ξέρει η καθεμία χωριστά.

Εμείς, όμως, σου δίνουμε ιδέες...

1. Μετρό=Δυνατή μουσική/Λογοτεχνικό

Είναι πολύ μικρή η ζωή για να χάνεις μία ώρα κάθε μερά στα μέσα μεταφοράς. Τουλάχιστον αξιοποίησέ τη. 

Φτιάξε ένα δυναμωτικό playlist, πάρε από το μπαζάρ της περιοχής σου ένα καλό αστυνομικό βιβλιαράκι κι έφυγε η πλήξη νεράκι...

2. Τράβα μια κόκκινη γραμμή στο multitasking

Είναι ωραίο να είσαι δημιουργική, όχι όμως να περνάς ημικρανίες στα 24 σου. Δεν θα χαθεί ο κόσμος (ειδικά φέτος) αν αμελήσεις μια δουλειά ή κάτι που είχες υποσχεθεί. Κι επειδή είναι σαν τάση πλέον οι παράλληλες εργασίες, τουλάχιστον ξόρκισε ενδιάμεσα αυτή τη παράνοια με ένα ωραίο γλυκό ή καλή μουσική.

3. Γράψου επιτέλους μπαλέτο

 Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς με κλάματα κάθε φορά που ονειρεύεσαι ότι δίνεις παράσταση στη Λυρική. Φέρε στη πραγματικότητα το υποσυνείδητό σου. Βρες ένα απογευματινό-βραδινό τμήμα ή πρωινό (ανάλογα το ωράριό σου) μήπως σταματήσεις να χάνεις τις μέρες αφού φαίνονται όλες ίδιες...

Πρόλαβε να κάνεις και αυτά που σε ευχαριστούν εκτός από όλα εκείνα που πρέπει!

4. Ταβάνι

'Ή αλλιώς η τέχνη του να μη κάνεις τίποτα. Δεν θα σε κρεμάσει κανείς στη πλατεία Συντάγματος για έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή και τεμπελιά. Δικαιούσαι να κατεβάζεις ρολά (τουλάχιστον τα σαββατοκύριακα). Είναι το ταβάνι σου, το σημείο που σε χαλαρώνει; Κοίτα το.

5. Αν είναι η ακαταστασία αμαρτία, να βγεις να το φωνάξεις με λατρεία

Δεν θα σου πάρει καμία ψυχαναγκαστική φίλη σου το κεφάλι, αν παραλείψεις για δύο σαββατοκύριακα τη καθιερωμένη γενική. Ναι, αυτή που σου τρώει τα πρωινά του Σαββάτου ενώ ο κόσμος είναι έξω, χυμένος σε κάποια καρέκλα και τον χτυπάει όσο φως μπορεί να περάσει από το τσιμέντο.

6. Τί στα 4, τί στα 5;

Για σένα που ο χειμώνας σου έχει αντικατασταθεί από το τίτλο ''χειμερινή εξεταστική'' και έχεις χάσει του κόσμου τα φεστιβάλ (φέτος έτσι κι αλλιώς θα τα έχανες), τις εξόδους που συνέβησαν τα καλύτερα παρατράγουδα και φυσικά χρόνο από εσένα.

Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, άσε που ο Σεπτέμβρης εμπνέει για διάβασμα...

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares