Σεπτέμβρης= ώρα για αλλαγές, ώρα για νέους στόχους

Αυτή τη φορά να πας για πρωινό τρέξιμο στα αλήθεια

Κατερίνα Ανδρομιδά

Το τέλος του Αυγούστου δε σηματοδοτεί μόνο το πέρασμα στη ρουτίνα της δουλειάς, στα νεύρα μπροστά στο 10' κόκκινο φανάρι και το ξεφλούδισμα στους ώμους.

Το καλοκαίρι, μας αποχαιρετά και δίνει τη σκυτάλη σε εμάς. Ό,τι μαγικό είχε να μας δώσει,το έδωσε.Τώρα, είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς που βρήκαμε και να κινήσουμε για νέα λιμάνια.

Θα έχεις σίγουρα βαρεθεί, κάθε φορά που η χρονιά ετοιμάζεται να φτάσει το τέλος της, να αναπολείς πράγματα που τελικά δεν έκανες. Αυτή τη φορά, όμως, και μετά από μία τόσο ζόρικη περίοδο ίσως τα κίνητρά σου έχουν δυναμώσει και δεν το ξέρεις.

Φέτος, ορκίσου (πάνω στο Cosmopolitan) ότι θα πας εκείνο το πρωινό τρέξιμο που σου είχες υποσχεθεί τόσους μήνες και δεν θα αμελήσεις ποτέ ξανά το ραντεβού με τη ψυχολόγο σου.

Ορκίσου, όμως, και για τα παρακάτω...

1. Να κοιμάμαι καλύτερα

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Όρκος που πρέπει να δίνεις από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Επειδή, όμως, οι ανάγκες σου όπως θα έχεις καταλάβει είναι μεγαλύτερες και ο οργανισμός σου ζητάει τη διπλάσια ενέργεια πλέον για να ανταπεξέλθει, κάν' του τη χάρη.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να μη δεις όλα τα επεισόδια της νέας σειράς στο Netflix τη νύχτα, κι αύριο μέρα ξημερώνει.

2. Να τρέφομαι σωστότερα

Ιδανικά, να τρέφεσαι σωστά. Η καραντίνα ήρθε για να δώσει ακόμη περισσότερες αποδείξεις στον εαυτό μας ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μπέργκερ, πίτσα και πίτες.

Κι όμως, όλα είναι μια ιδέα. Το ίδιο και η εμμονή με συγκεκριμένες (εντελώς άχρηστες, μη το πεις παραέξω) τροφές.

Ξέρεις τί πρέπει να αποχωριστείς φέτος ή έστω να βλέπεις με αραιά και πού...

3. Πρωινό τρέξιμο. Όχι, δεν είναι εφιάλτης 

Ακούγεται επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο (Πού' σαι Ζωή; Μας λείπεις). Όμως, δεν είναι.

Αν το πάρεις απόφαση, βάλεις τα αγαπημένα σου sneakers και φτιάξεις κι ένα ωραίο playlist, έχεις ήδη ενδώσει...

4. Παράτα τα φίλτρα στο Instagram, έξω είναι η ζωή

Τα social media τρώνε χρόνο. Τρώνε χρόνο από τις βόλτες σου, από τις ώρες που δικαιούσαι να είσαι νεκρή στο σπίτι, τρώνε χρόνο ακόμη κι από εσένα την ίδια.

Δοκίμασε τις αντοχές σου και κατέβασε διακόπτες για λίγο διάστημα από το Instagram, θα δεις άλλα τόσα καινούρια πράγματα που εκεί μέσα δεν θα τα βρεις ποτέ. Και αυτά είναι στιγμές!

5. Ταξίδεψε (λέμε τώρα)

Ναι, ο covid έχει ανατρέψει πολλά μέχρι στιγμής ή πιο σωστά έχει αναβάλλει. Ήρθε για να μείνει, όμως, οπότε δε λέει να ακυρώνεις τα πάντα για χάρη του.

Πάρε τα μέτρα σου και χτίσε διαβατήριο...

6. Τόλμα

Στείλε το βιογραφικό που ανέβαλες, βγες εκείνο το ραντεβού που συνέχεια αποφεύγεις λόγω πλασματικών (και μόνο) ανασφαλειών, επανόρθωσε τις σχέσεις που στράβωσαν και κυρίως ανοίξου.

Όλα είναι μπροστά σου...

 

 

 

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares