Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ένα δείπνο με κυρίως πιάτο την αγάπη

Μέσα από το «Δείπνο Αγάπης», η Μαριάννα Πέππα φροντίζει να μη λείψει τίποτα στους άστεγους της Αθήνας


Τάνια Σουγιουλτζή

 Όταν μας προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, οι περισσότεροι από εμάς το αντιμετωπίζουμε ως κάτι δεδομένο, ως ένα ακόμη γεύμα. Για ορισμένους συνανθρώπους μας, ωστόσο, ένα πιάτο φαγητό σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια πράξη συμπόνοιας και ανεπιτήδευτης αγάπης.

https://www.youtube.com/watch?v=k6B9HeTQY-E&feature=youtu.be

 

Ήταν σε μία από τις αγαπημένες βόλτες της στο κέντρο της Αθήνας, όταν η Μαριάννα Πέππα αποφάσισε ότι θέλει να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο της στην προσφορά φαγητού σε ανθρώπους που ζουν στον δρόμο.

Και αυτό γιατί της ήταν αδύνατο να αγνοήσει τις συνθήκες εξαθλίωσης και απομόνωσης κάτω από τις οποίες ζουν ορισμένοι συνάνθρωποί της. Έτσι, ανέλαβε δράση.

Το 2014, ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης», μια εθελοντική οργάνωση με στόχο τη διανομή έτοιμου φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης στους άστεγους συνανθρώπους μας.


Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, όταν σχολάει από τη δουλειά της, αρχίζει τις ετοιμασίες μαζί με τους εθελοντές, ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα στους 250 αστέγους που επισκέπτεται η οργάνωση.

Η δουλειά της στο «Δείπνο Αγάπης» δεν είναι εύκολη. Αλλά η αγάπη που νιώθει για τον συνάνθρωπό της είναι αρκετή για να ξεπερνάει τα εμπόδια και να ελπίζει. Να ελπίζει πως θα έρθει μια μέρα που το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η Μαριάννα θα είναι εκεί για όσους τη χρειάζονται. Σίγουρα θα υπάρχουν και μέρες δύσκολες. Μέρες που θα νιώθει ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Για εκείνες τις μέρες, όμως, έχει μία δυνατή λύση.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ