Ένα δείπνο με κυρίως πιάτο την αγάπη

Μέσα από το «Δείπνο Αγάπης», η Μαριάννα Πέππα φροντίζει να μη λείψει τίποτα στους άστεγους της Αθήνας

Τάνια Σουγιουλτζή

 Όταν μας προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό, οι περισσότεροι από εμάς το αντιμετωπίζουμε ως κάτι δεδομένο, ως ένα ακόμη γεύμα. Για ορισμένους συνανθρώπους μας, ωστόσο, ένα πιάτο φαγητό σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια πράξη συμπόνοιας και ανεπιτήδευτης αγάπης.

 

Ήταν σε μία από τις αγαπημένες βόλτες της στο κέντρο της Αθήνας, όταν η Μαριάννα Πέππα αποφάσισε ότι θέλει να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο της στην προσφορά φαγητού σε ανθρώπους που ζουν στον δρόμο.

Και αυτό γιατί της ήταν αδύνατο να αγνοήσει τις συνθήκες εξαθλίωσης και απομόνωσης κάτω από τις οποίες ζουν ορισμένοι συνάνθρωποί της. Έτσι, ανέλαβε δράση.

Το 2014, ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης», μια εθελοντική οργάνωση με στόχο τη διανομή έτοιμου φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης στους άστεγους συνανθρώπους μας.


Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, όταν σχολάει από τη δουλειά της, αρχίζει τις ετοιμασίες μαζί με τους εθελοντές, ώστε το βράδυ να μη λείψει τίποτα στους 250 αστέγους που επισκέπτεται η οργάνωση.

Η δουλειά της στο «Δείπνο Αγάπης» δεν είναι εύκολη. Αλλά η αγάπη που νιώθει για τον συνάνθρωπό της είναι αρκετή για να ξεπερνάει τα εμπόδια και να ελπίζει. Να ελπίζει πως θα έρθει μια μέρα που το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι να συμβεί αυτό, η Μαριάννα θα είναι εκεί για όσους τη χρειάζονται. Σίγουρα θα υπάρχουν και μέρες δύσκολες. Μέρες που θα νιώθει ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Για εκείνες τις μέρες, όμως, έχει μία δυνατή λύση.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares