Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Staycation – διαμονή στο σπίτι 5 αστέρων

Δεν χρειάζεσαι κράτηση, αλλά μπορείς να περάσεις σαν να είσαι σε ξενοδοχείο



 

 

Η ενοικίαση ακινήτων αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει μεγάλη ζήτηση και όλη αυτή η επιχείρηση που ακούει στο όνομα Airbnb μοιάζει να βρίσκεται στον αέρα. Όσο κι αν το booking.com ή το trip advisor σου στέλνουν mails με δελεαστικές προσφορές δείχνοντάς σου φωτό μοντέρνων και cozy διαμερισμάτων, που κονταροχτυπιούνται ως προς το ποιο θα σε πρωτοφιλοξενήσει… Όσο κι αν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σε βομβαρδίζουν με μοναδικές ευκαιρίες που απέχουν μόνο ένα κλικ… Άλλο τόσο οι συνθήκες και το ζοφερό κλίμα που έχει εδραιώσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού κάνουν την ανάγκη σου για ταξίδια να μπαίνει στα συρτάρια του μυαλού σου.

Με ένα ακόμα πανελλαδικό «απαγορευτικό» (για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που προτείνει ο αγαπητός καθηγητής μου κύριος Μπαμπινιώτης στη θέση του lockdown) το οποίο συμβαδίζει με αντίστοιχες κινήσεις που έχουν ήδη κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ή που πρόκειται να κάνουν, το σπίτι σου γίνεται ξανά το μικρό σου βασίλειο.

Αντί ωστόσο να ξινίσεις τα μούτρα και να πεις «μπλιαχ» στην προοπτική του να κάτσεις σπίτι – πάρ’ το αλλιώς και δες το σπίτι σου, το ζωτικό χώρο σου, τα τετραγωνικά σου ως άλλη μια διαφήμιση και ανέδειξε τα θετικά του στοιχεία. Και κυρίως άρχισε να το ζεις και να το απολαμβάνεις – σαν όχι κάτι υποχρεωτικό αλλά σαν κάτι που επιλέγεις. Και πρόσεξε στο τέλος της καραντίνας να έχεις κάνει καλό review, να έχεις γράψεις καλή κριτική και να έχεις δώσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του home sweet home! Challenge accepted?

 

 

Η πολυτέλεια της άνεσης

Κακά τα ψέματα, όσο άνετο ή πολυτελές και αν είναι ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο σκοπεύεις να μείνεις για κάποιο καιρό, κανένα δεν είναι αρκετά άνετο όσο ο δικός σου χώρος. Και προτού αρχίσεις να κουνάς επικριτικά το κεφάλι να εξηγηθώ. Μόνο στο σπίτι σου έχεις την απόλυτη ελευθερία: να κάνεις, για παράδειγμα, μια ζημιά χωρίς να τρομοκρατηθείς! Να αλλάξεις θέση τα έπιπλα ή τη διακόσμηση χωρίς να δώσεις σε κανέναν λογαριασμό. Να φας στο κρεβάτι, χωρίς τύψεις. Να βγεις από το μπάνιο χωρίς να σκουπιστείς… Και το κυριότερο δεν έχεις το άγχος ότι θα σου λείψουν τα comfort soul αγαπημένα σου αντικείμενα, από τις φωτό, τα κουκλάκια, ή το μαξιλάρι σου… Σπίτι δεν είναι μόνο οι τοίχοι αλλά είναι τα πράγματά σου, οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις σου. Σπίτι σου είσαι εσύ! (αυτό το αστεράκι κερδήθηκε με το σπαθί του)  

 

 

Spoil yourself

Οκ, καλή η πολυτέλεια του να νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου, αλλά μπορείς να συνδυάσεις αυτό το συναίσθημα με μερικές έξτρα ιεροτελεστίες προσωπικής φροντίδας που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες διαμονής σου. Από το δικαίωμα του να γεμίσεις την μπανιέρα και να σου προσφέρεις ένα γενναιόδωρο αφρόλουτρο μέχρι το να αποκτήσεις μερικά ηλεκτρονικά σύνεργα για μασάζ ή μια απολαυστική σειρά περιποίησης είναι μερικές χαρές στις οποίες αξίζεις να επενδύσεις. (άλλο ένα έξτρα αστεράκι)  

 

 

Δώσε άδεια στον μπάτλερ

Λέμε και κανένα ανέκδοτο… Ωστόσο, πέρα από την πλάκα, τώρα που θα έχεις ίσως λίγο χρόνο παραπάνω, παίξε ένα μικρό παιχνίδι ρόλων, όπως αυτά που σε διασκέδαζαν όταν ήσουν μικρή, και μπορείς να υποδυθείς τον προσωπικό σου σεφ (και να σου μαγειρεύεις συχνά γκουρμέ απολαύσεις), τον προσωπικό σου γυμναστή (και να παρακολουθείς τακτικά προγράμματα του είδους ασκήσεων που σε ωφελούν και σε εξιτάρουν), τον προσωπικό σου στυλίστα (βγαίνεις δεν βγαίνεις έξω να ντύνεσαι κάθε μέρα καλά – και να μην ξεχνάς να βάζεις ελαφρύ μακιγιάζ και κυρίως το άρωμά σου), τον προσωπικό σου life coach (βρες τι σε εμπνέει, πώς θες πραγματικά να περάσεις το χρόνο σου, πάρε μια ανάσα και δες τι θες να «γίνεις όταν μεγαλώσεις»). Ό,τι και όσα χρειάζεσαι βρίσκονται μέσα σου, κι αυτό δεν είναι παρηγοριά μέχρι να βγει… αλλά πρόκειται για αληθινή νίκη, αρκεί να το συνειδητοποιήσεις! Τώρα που το ξανασκέφτομαι, κράτα τον μπάτλερ, δώσε άδεια μόνο στο σοφέρ σου! (αστεράκι νο3 done)

 

 

Stay safe – connected – entertained

Ασφάλεια πάνω απ’ όλα, αλλά χωρίς αληθινή (και διαδικτυακή) σύνδεση και αρκετές δόσεις ψυχαγωγίας καραντίνα δεν βγαίνει. Γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ για να μπορείς να δουλεύεις στους ρυθμούς που σε ικανοποιούν, να μπορείς να βλέπεις/να μιλάς και να νιώθεις όσο κοντά σου γίνεται τους φίλους, την κολλητή σου, την οικογένειά σου, τον έρωτά σου, αλλά και για να έχεις όσες περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας θες και σου ταιριάζουν. (δικό σου και το 4ο αστεράκι)

 

 

Κάνε ένα διάλειμμα

Δες το σαν διακοπές. Αφού θα κάνεις το σπίτι σου ιδανικό θέρετρο, μπες στο τριπάκι να ζήσεις και το διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης ως ένα διάλειμμα. Ακόμα κι αν είσαι στη φάση που θα δουλεύεις από το σπίτι, φρόντισε να υπάρχει ισορροπία στον χρόνο σου, αν περνάς έτσι κι αλλιώς πολλές ώρες σε οθόνη προσπάθησε να ξεκουράζεις μυαλό και μάτια με άλλες δραστηριότητες, unplugged. Μην ξεχνάς να στέλνεις μήνυμα και να βγαίνεις και έξω από το σπίτι. Επίσης προσπάθησε να φέρεις τη φύση στο χώρο σου, με φυτά, λουλούδια, ήχους φύσης. Και δώσε έμφαση να τρως υγιεινά και να προσφέρεις στον εαυτό σου ήρεμο, ξεκούραστο και επαρκή ύπνο.

Enjoy your staycation! (εννοείται ότι σου αξίζουν και τα 5 αστέρια)    

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2024: «τέλος τα στερεότυπα»

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down (WDSD), 21 Μαρτίου, γιορτάζεται επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη από το 2012.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»