Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις συνήθειες κακής υγιεινής που δεν είναι καθόλου αθώες όπως πίστευες

Ποιες είναι μερικές από τις πρακτικές που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας και θα μπορούσαν να μας βλάψουν ανεπανόρθωτα;



Μερικές συνήθειες της καθημερινότητάς μας μπορεί να φαντάζουν ως αθώες, είναι όμως βαθιά ανθυγιεινές και πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν σε βλάβες του οργανισμού μας. Να μερικές από αυτές που πρέπει να σίγουρα να σταματήσεις άμεσα!

Δεν πλένεις ή δεν αλλάζεις τα σεντόνια σου πολύ συχνά

Τα σεντόνια, τα σκεπάσματα και γενικά τα λευκά είδη που δεν πλένονται για αρκετό καιρό, αποτελούν εστίες μικροβίων και βακτηρίων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλή σκόνη συσσωρεύεται στο κρεβάτι σου με αποτέλεσμα να δυσκολεύει σταδιακά την αναπνοή σου. Παράλληλα, τα νεκρά κύτταρα, ο ιδρώτας και το σάλιο στα σεντόνια και στις μαξιλαροθήκες βοηθούν τα μικρόβια να αναπτυχθούν. Συνεπώς, πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αλλεργιών αλλά και σε μολύνσεις, πράγμα που μπορούμε φυσικά να αποφύγουμε με την καλή υγιεινή.

Δεν πλένεις συχνά τα σουτιέν σου

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται με το που φορέσεις το σουτιέν σου να το βάλεις στο καλάθι με τα άπλυτα, ωστόσο οι επιστήμονες συνιστούν τα σουτιέν να πλένονται μετά από 2 ή 3 χρήσεις. Ο λόγος είναι ότι το σώμα απελευθερώνει ιδρώτα, έλαια, βακτήρια, μύκητες, σκόνη τα οποία εισχωρούν στο σουτιέν και γενικότερα στα εσώρουχά μας. Συνεπώς, προκειμένου να αποφύγεις ερεθισμούς, κνησμό και μολύνσεις, οφείλεις να τα πλένεις με σωστή συχνότητα.

Κοιμάσαι βαμμένη

Η επιδερμίδα σου και η υγεία των ματιών σου κινδυνεύουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όταν αμελείς το ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο, ενώ υπάρχει ταυτόχρονα και μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσεις μολύνσεις στο πρόσωπό σου. Παράλληλα, το να μην πλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά μπορεί να φράξεις τους πόρους σου, καταλήγοντας σε μαύρα στίγματα ή σπυράκια. Τα πινέλα και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ θέλουν επίσης με της σειρά τους πλύσιμο ανά 3-4 μέρες,  καθώς αναπτύσσονται αρκετά βακτήρια πάνω τους, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε μολύνσεις.

Περπατάς ξυπόλυτη σε δημόσια ντουζ

Η τουαλέτα μιας οργανωμένης παραλίας, τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου και η ντουζιέρες του οργανωμένου κάμπινγκ είναι μέρη στα οποία ποτέ δεν πρέπει να πατήσεις ξυπόλυτη. Οι μύκητες και τα βακτήρια που κυκλοφορούν σε αυτό τον χώρο, μπορεί να σου προκαλέσουν δερματικές παθήσεις, το πόδι του αθλητή, ονυχομυκητίαση και άλλες ασθένειες που δεν είχες ποτέ σκεφτεί ότι θα αποκτούσες στη ζωή σου. Φρόντισε λοιπόν να φοράς πάντοτε σαγιονάρες, ώστε να μην έρχεσαι σε επαφή με τα μικρόβια αυτά.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…