Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κινδυνεύεις από εγκεφαλικό; Μάθε το, σε 1'

Κάνοντας ΑΥΤΟ το τεστ. 


Μαρία Μυλωνά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Stroke, επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ένα απλό τεστ μπορεί να αποκαλύψει αν κινδυνεύουμε από εγκεφαλικό.

Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το τεστ οποιαδήποτε στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε.

Πρόκειται για ένα απλό τεστ ισορροπίας, το οποίο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό δείκτη για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που αδυνατούν να ισορροπήσουν στο ένα τους πόδι για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα κινδυνεύουν από «αθόρυβο» εγκεφαλικό, δηλαδή μικρή αιμορραγία στον εγκέφαλο που δεν συνοδεύεται από συμπτώματα αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για ισχαιμικό/αιμορραγικό εγκεφαλικού και άνοια στο μέλλον.

«Η ικανότητα ισορροπίας στο ένα πόδι είναι σημαντικός δείκτης για την υγεία του εγκεφάλου», τονίζει ο ερευνητής Yasuharu Tabara, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας.

Το προβλήματα ισορροπίας είναι πιθανό να ανακύψουν λόγω δυσλειτουργίας στο μηχανισμό αποστολής πληροφοριών και εξωτερικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο. Τα μάτια, οι μύες, τα αυτιά και τις αρθρώσεις αποστέλλουν τέτοιου είδους πληροφορίες και ερεθίσματα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας