Πώς να θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές ιώσεις πάντοτε παραμονεύουν. Δες πώς μπορείς να ενισχύσεις εύκολα τον οργανισμό σου απέναντί τους.

Ναταλία Πετρίτη

Οι καλοκαιρινές ιώσεις πάντοτε παραμονεύουν. Δες πώς μπορείς να ενισχύσεις εύκολα τον οργανισμό σου απέναντί τους, περνώντας ξέγνοιαστα το καλοκαίρι σου ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού.

Πιες άφθονο νερό

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι η αρτηριακή πίεση μειώνεται και η καρδιά μας αδυνατεί να στείλει επαρκή θρεπτικά στοιχεία στα όργανά μας. Το νερό λοιπόν ενισχύει την άμυνα του οργανισμού κατά των μικροβίων, γι΄αυτό πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 λίτρα από αυτό, ιδιαίτερα τις ημέρες με ζέστη.

Απολύμανε χέρια και επιφάνειες αντικειμένων

Χρησιμοποίησε συχνά αντισηπτικά μαντιλάκια ή σαπούνι και νερό για τα χέρια σου, αλλά και απολύμανε επιφάνειες αντικειμένων που χρησιμοποιείς συχνά, όπως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό, το tablet και το τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Απόφυγε τον συνωστισμό και φόρα μάσκα

Ακολούθα τις βασικές οδηγίες ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, φορώντας μάσκα σε χώρους με συνωστισμό όπως τα πλοία και τα αεροπλάνα (αλλά και τα σοκάκια των νησιών μερικές φορές).

Ενίσχυσε τη διατροφή σου

Ενίσχυσε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα, που θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό σου. Όσο πιο πολύχρωμα, τόσο καλύτερα.

Μην δανείζεις την πετσέτα σου

Στην παραλία είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει ο καθένας την πετσέτα του, αν θέλετε να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλα τα αντικείμενα προσωπικής υγιεινής, όπως τα ξυραφάκια και οι χτένες.

Κοιμήσου επαρκώς

Ο ύπνος είναι σύμμαχος της υγείας μας, γι' αυτό μην ξεχνάς να κοιμάσαι και γενικά να ξεκουράζεσαι επαρκώς στις διακοπές σου.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares