Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 πολύτιμες συμβουλές υγείας για τους καλοκαιρινούς μήνες

Που να δώσετε προσοχή για να φροντίσετε τον οργανισμό και τη συνολική σας υγεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες



Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία, η διαρκής έκθεση στον ήλιο και πολλές ακόμη αλλαγές στην καθημερινότητα που έρχονται μαζί με την έλευση του καλοκαιριού, επιβάλλουν την υιοθέτηση ορισμένων νέων συνηθειών για την προστασία της υγείας και του οργανισμού μας. Να λοιπόν 6 πολύτιμες συμβουλές υγείας για τους καλοκαιρινούς μήνες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μείνετε ενυδατωμένες

Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να αποφύγετε την αφυδάτωση, ειδικά τις πιο ζεστές μέρες. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό όπου κι αν πάτε και να πίνετε νερό συχνά.

Προστατέψτε το δέρμα σας

Εφαρμόστε αντιηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 πριν βγείτε στον ήλιο. Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε. Φοράτε προστατευτικό ρουχισμό, όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου, και αναζητήστε σκιά κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου.

Τρώτε φρέσκα και ελαφριά

Απολαύστε εποχιακά φρούτα και λαχανικά που είναι άφθονα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιλέξτε πιο ελαφριά, δροσιστικά γεύματα όπως σαλάτες, smoothies και ψητό ψάρι ή κοτόπουλο. Αποφύγετε τα βαριά, λιπαρά φαγητά που μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε δυσφορία.

Παραμείνετε δραστήριες

Επωφεληθείτε από τις μεγαλύτερες μέρες συμμετέχοντας σε υπαίθριες δραστηριότητες, πάντα με την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο. Πηγαίνετε για βόλτα, κολύμπι, βόλτα με ποδήλατο ή συμμετέχετε σε ομαδικές αθλητικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το βόλεϊ ή ο χορός. Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στην ενίσχυση της διάθεσής σας, των επιπέδων ενέργειας και της γενικής υγείας σας.

Λάβετε προφυλάξεις κατά των εντόμων

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τσιμπήματα εντόμων χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικό. Αποφύγετε περιοχές με στάσιμα νερά όπου αναπαράγονται τα κουνούπια. Εάν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους σε δασώδεις ή με γρασίδι περιοχές, φορέστε μακρυμάνικα πουκάμισα, μακριά παντελόνια και καπέλα για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στα έντομα.

Εφαρμόστε τη σωστή ασφάλεια των τροφίμων

Καθώς τα υπαίθρια πικνίκ και τα μπάρμπεκιου είναι σύνηθες φαινόμενο το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να χειρίζεστε και να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα για την πρόληψη ασθενειών. Διατηρήστε τα ευπαθή τρόφιμα στο ψυγείο μέχρι να τα φάτε, χρησιμοποιήστε ψυγείο με παγοκύστες για τη μεταφορά και αποφύγετε να αφήνετε τα τρόφιμα στη ζέστη για πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της