Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 tips για γρήγορη ανακούφιση από τον πονοκέφαλο

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν σε ταλαιπωρεί ένας πονοκέφαλος, για αστραπιαία ανακούφιση από τα συμπτώματά του.Ο πονοκέφαλος πάντα προκύπτει τις χειρότερες πιθανές στιγμές, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά σου και βγάζοντάς σε εκτός προγράμματος. Και μπορεί τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του να νιώθεις αβοήθητη μέχρι να κάνει τον κύκλο του, υπάρχουν όμως μερικές κινήσεις-ματ που μπορεί να λειτουργήσουν αστραπιαία προς όφελός σου. Να ποιες είναι αυτές, για όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανακούφιση από τα συμπτώματά του.

Ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους χωρίς καν να το καταλάβουμε. Όταν ένας από αυτούς κάνει την εμφάνισή του, ένα ποτήρι νερό μπορεί να κάνει θαύματα, όπως και ένα συμπλήρωμα από ηλεκτρολύτες που θα βρεις στο φαρμακείο (το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις hangover!). Μείνε  ενυδατωμένη όλη την ημέρα και απόφυγε την υπερβολική καφεΐνη και το αλκοόλ, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση του οργανισμού.

Ξεκούραση και χαλάρωση

Βρες ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο και ξάπλωσε για λίγη ώρα σε μια άνετη θέση. Κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να χαλαρώσεις κάνοντας αναπνοές. Το άγχος και η ένταση μπορούν να επιδεινώσουν τους πονοκεφάλους, επομένως τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός ή η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση μπορεί να βοηθήσουν με τη σειρά τους.

Κρύα κομπρέσα

Η εφαρμογή μιας κρύας κομπρέσας στο μέτωπό σου ή στο πίσω μέρος του λαιμού μπορεί να προσφέρει ταχύτατη ανακούφιση, συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τη φλεγμονή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και μια κρύα συσκευασία από την κατάψυξη, όπως μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά, τυλίγοντάς την σε ένα πανί.

Καφεΐνη

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια πολύ μικρή ποσότητα καφεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη μπορεί να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των παυσίπονων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή. Η καλύτερη επιλογή είναι μια κούπα πράσινο τσάι, που θα βοηθήσει και στη χαλάρωση (αν ο πονοκέφαλος έχει προκύψει από στρες).

Πλύση της μύτης

Πολλές φορές, ο πονοκέφαλος κάνει την εμφάνισή του λόγω συμφόρησης της μύτης και της δυσκολίας στην αναπνοή, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν προβλήματα λόγω διαφράγματος. Μια πλύση με φυσιολογικό ορό μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, μειώνοντας σύντομα τα συμπτώματα πονοκεφάλου.

Να θυμάσαι ότι τα μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη η ακεταμινοφαίνη ή η ασπιρίνη, όπως και οι παραπάνω συμβουλές, μπορούν να είναι αποτελεσματικές στη μείωση του πονοκεφάλου. Εάν όμως οι πονοκέφαλοι είναι έντονοι, συχνοί ή έχουν άλλα σχετικά συμπτώματα όπως επιρροή της όρασης ή νευρολογικά συμπτώματα, είναι απαραίτητη η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 απρόσμενοι τρόποι για να διατηρηθείς δροσερή στον καύσωνα

Πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση πέρα από το κλιματιστικό και τον ανεμιστήρα

ΥΓΕΙΑ

4 εύκολα tips για να ξυπνάς το πρωί με ενέργεια και όρεξη

Αν χρειάζεσαι γερανό για να σηκωθείς από το κρεβάτι και νιώθεις δύστροπη, υπάρχει λύση

ΥΓΕΙΑ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είσαι έγκυος μπορεί να είναι σκληρή δουλειά, αλλά τώρα μια νέα μελέτη το αποδεικνύει

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια πλήρης εγκυμοσύνη καίει κατά μέσο όρο σχεδόν 50.000 διατροφικές θερμίδες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 14 Ιουνίου

Η ενέργεια και η αγάπη που έχετε για τη ζωή θα είναι διάχυτη

ΣΙΝΕΜΑ

Με νέα ταινία και ακόμη ένα all-star cast επιστρέφει ο Wes Anderson

Charlotte Gainsbourg, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe και Tom Hanks συναντιούνται με τους Benicio del Toro, Michael Cera και Bill Murray σε μια κατασκοπευτική ιστορία

BLOGS

H Cardi B συνεργάζεται με τη Glorilla και τη Megan Thee Stallion στο ολοκαίνουριο “Wanna Be (Remix)”

Μια νέα version του κομματιού από τον δίσκο της Glorilla με τίτλο Ehhthang Ehhthang