Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 τρόποι για να αυξήσεις τη γονιμότητά σου

Απλά και φυσικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης



Η αύξηση της φυσικής γονιμότητας μπορεί να επιτευχθεί μέσω διάφορων τακτικών που σχετίζονται με τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την υγεία μας. Ακολουθούν έξι φυσικοί τρόποι για να βελτιώσεις τη γονιμότητά σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Υγιεινή Διατροφή

Κατανάλωση αντιοξειδωτικών

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και σπόροι μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητα, καθώς βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που μπορεί να βλάψουν τα ωάρια.

Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυλλικό οξύ

Τροφές όπως το σπανάκι, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί είναι σημαντικές για την υγεία των ωαρίων και τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Διατήρηση Υγιούς Βάρους

Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία. Από την άλλη, το πολύ χαμηλό βάρος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή ορμονών. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της γονιμότητας.

Τακτική Άσκηση

Η τακτική άσκηση βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ωστόσο, η υπερβολική άσκηση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, επομένως η άσκηση πρέπει να είναι στα μέτρα που αναλογούν στις ανάγκες και τις δυνατότητές σου.

Αποφυγή Τοξινών

Η έκθεση σε τοξίνες όπως τα φυτοφάρμακα, τα βαρέα μέταλλα και οι βιομηχανικές χημικές ουσίες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα. Η επιλογή βιολογικών τροφίμων και η αποφυγή έκθεσης σε περιβάλλοντα με υψηλή μόλυνση μπορούν να μειώσουν την έκθεση σε τοξίνες.

Κατανάλωση Συμπληρωμάτων

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητα. Το φυλλικό οξύ, οι πολυβιταμίνες, το CoQ10 και το ωμέγα-3 είναι μερικά από τα συμπληρώματα που μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της γονιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός ή η γιατρός σου θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο.

Μείωση του Άγχους

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ορμόνες που σχετίζονται με τη γονιμότητα. Τεχνικές χαλάρωσης όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και οι αναπνοές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της γονιμότητας.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 κατηγορίες προϊόντων που πρέπει να περιέχει ένα kit πρώτων βοηθειών για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Τι να πάρεις μαζί σου για να φροντίσεις τον εαυτό και του γύρω σου σε περίπτωση ασθένειας ή κάποιου μικρού τραυματισμού

ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου

Η διατήρηση της υγείας του εντέρου συμβάλει στη γενική μας ευεξία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Ιουλίου

Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην αποσυντονιστείτε

ΣΙΝΕΜΑ

Δείτε τη Lady Gaga στο νέο trailer του Joker: Folie à Deux

Η Harley Quinn της Gaga φέρνει τα πάνω κάτω στο νέο trailer της sequel ταινίας δια χειρός Todd Phillips, με τον Joaquin Phoenix στο πλευρό της

FASHION NEWS

Ο Elon Musk παρουσιάζει ένα AI-generated fashion show με τα διασημότερα πολιτικά πρόσωπα και γίνεται talk of the Internet

Ο ιδρυτής της Space X και κύριος μέτοχος του X βάζει τις διασημότερες πολιτικές προσωπικότητες του κόσμου σε ένα φανταστικό fashion show, που είναι ήδη viral