Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σέρι με βύσσινο

Με τα πρώτα βύσσινα καλό είναι να φτιάξεις αυτό το υπέροχο ποτό που θα σου κρατάει συντροφιά όλο τον χειμώνα. 


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 1/4 κιλό βύσσινα

5 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

4-6 ολόκληρα μοσχοκάρφια

τριμμένο μοσχοκάρυδο (1 καρπός)

1 1/2 λίτρο (περίπου) μπράντι

Οδηγίες:

Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε ένα βάζο. Το κλείνετε καλά και το τοποθετείτε σε ζεστό και ευήλιο μέρος. Αφήνετε το μείγμα να "ψηθεί" στον ήλιο για 40 ημέρες ανακινώντας το μια φορά ημερησίως. Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, προσθέτετε το μπράντι και φυλάτε το βάζο σε δροσερό και ξηρό μέρος για άλλες 2 εβδομάδες. Μεταγγίζετε το υγρό σε ξεχωριστά μπουκάλια και το σερβίρετε όπως εσείς θέλετε.

Πηγή: Gourmed

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών