ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ
Σε ζεσταίνει μόνο που τ' ακούς
(για 4 μερίδες)
Υλικά
650 γρ. βρασμένα ρεβίθια και σουρωμένα
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 γρ. αλεύρι
6 φέτες σπεκ
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τη δάφνη, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τσιγαρίζουμε λίγο, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά. Μόλις πιει το νερό βγάζουμε τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στη ζέστη. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπεκ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε, τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και το σερβίρουμε μαζί με την κρέμα ρεβιθιού.
Πηγή: botrini.gr
SELECTIONS
- Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου
- 6 ελαφριές ενυδατικές κρέμες προσώπου για το απαραίτητο ανοιξιάτικο update στο skincare
- 4 ζουμερά lip oils για ανάλαφρα ανοιξιάτικα beauty looks
- Γυναικεία Ενδυνάμωση στο Επίκεντρο: Το Live A Legacy από την Mastercard και το Women on Top επιστρέφει για 6η χρονιά και δεν πρέπει να το χάσεις!