Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχει ζήλεια ανάμεσα σε εσένα και την κολλητή σου

Μα, γιατί αυτή και όχι εγώ;



Η ζήλεια όποια μορφή και να έχει και από όποιον και αν προέρχεται, δηλητηριάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι ιδιαίτερα άσχημο να αισθανθείς πως ένας πολύ καλός σου φίλος, άρχισε να σε ζηλεύει επειδή τα επαγγελματικά σου πηγαίνουν όλο και καλύτερα το τελευταίο διάστημα. Αν ο δικός σου άνθρωπος, που τον εμπιστεύεσαι και τον συμβουλεύεσαι δεν χαίρεται που, επιτέλους, βρήκες τον έρωτα της ζωής σου, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πραγματικά δύσκολες και περίπλοκες και συνδέονται άμεσα με την ψυχολογική μας ισορροπία. Καλό θα ήταν λοιπόν, αν εντοπίσεις κάποιο από τα παρακάτω σημάδια στην συμπεριφορά της φίλης σου, να της μιλήσεις ή ακόμα να φύγεις μακριά. Γιατί οι τοξικοί άνθρωποι είναι αυτοί που σου καταστρέφουν την ηρεμία.

 

 

«Συγχαρητήρια αλλά…». Είναι η φράση που σου καταστρέφει τον ενθουσιασμό. Όποιο κατόρθωμα έχεις κάνει και αξίζει να σε συγχαρεί, θα το κάνει, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρόταση της, θα σου έχει ήδη καταστρέψει την χαρά. «Συγχαρητήρια για την προαγωγή, αλλά κρίμα θα έχεις πολλές ευθύνες τώρα». Αν δεν κρύβει ζήλεια αυτή η πρόταση, τότε τι άλλο;

Σε ανταγωνίζεται. Και δεν σε συναγωνίζεται! Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι πάντα θέλει να βγαίνει πρώτη. Να είναι το επίκεντρο της παρέας. Προσπαθεί συνεχώς να σε μειώσει, θυμίζοντάς σου κάποια λάθη που έκανες ή άτυχες στιγμές σου, μπροστά στην υπόλοιπη παρέα, στους συναδέλφους, στον αγαπημένο σου. Θα βρει και το παραμικρό σου «λάθος» για να στην πει.

 

 

Σε αντιγράφει συνεχώς. Ναι, ας έχετε κάποια κοινά κομμάτια στην ντουλάπα σας, όμως όταν επιλέγει να φορέσει το ίδιο φόρεμα με εσένα την ίδια στιγμή, κάπου κουράζει όλο αυτό. Αντιγράφει ακόμα και καθημερινές σου συνήθειες. Αυτό είναι και το πιο κλασικό σημάδι και ίσως και το πιο εύκολα αναγνωρίσιμο.

Θυμήσου πως η ζήλεια ανάμεσα σε εσένα και την κολλητή σου επιτρέπεται μόνο, όταν εσύ ζηλεύεις τον εαυτό σου (ή οι γύρω σας, εσάς) για την καλή φίλη που απέκτησες. Οποιαδήποτε άλλη μορφή χρειάζεται , επειγόντως, συζήτηση!

 

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη