Skip to main content

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας



Το περιβάλλον εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με τελευταίο (τραγικό) συμβάν τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. Αυτό που δυστυχώς λίγοι έχουν καταλάβει είναι, πως στον πλανήτη Γη είμαστε απλά φιλοξενούμενοι και οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε ανάλογα, προκειμένου και οι επόμενες γενιές να έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι ανάμεσα στα σκουπίδια. Η διάσωση του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας και μπορείς κι εσύ να ξεκινήσεις από σήμερα, με μικρές και εύκολες κινήσεις στην καθημερινότητα σου, ώστε να γίνεις μια eco-friendly σύμμαχος του.

 

 

1.Μικρές αλλαγές για αρχή. Το Α και το Ω σε όλη την υπόθεση είναι  να κάνεις μικρά βήματα στην αρχή. Δεν χρειάζεται να πεις οι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά πλαστικό και να το κάνεις από την μια μέρα στην άλλη, γιατί πολύ απλά δεν θα το καταφέρεις. Οι μικρές κινήσεις μπορούν να γίνουν εύκολα συνήθεια για αρχή.

2.Πες όχι στα συσκευασμένα οπωροκηπευτικά. Προσπάθησε να αποφεύγεις φρούτα και λαχανικά μέσα σε πλαστικές σακούλες, νάιλον ή δισκάκια, γιατί είναι συσκευασίες που μόλις καταναλωθούν τα φαγώσιμα θα πεταχτούν απευθείας στα σκουπίδια. Έπειτα, όταν τα οπωροκηπευτικά είναι σε τέτοιες συσκευασίες, δεν ξέρεις ποτέ τι ακριβώς αγοράζεις και αν τελικά από κάτω είναι τόσο φρέσκα όσο φαίνονται από πάνω.

 

 

3.Χρησιμοποίησε πάνινες τσάντες ή επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες. Είναι πανεύκολο να τις έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα, στο αυτοκίνητο, αφού οι πάνινες διπλώνουν τόσο ωραία που δεν πιάνουν καθόλου χώρο.

4.Τι θα έλεγες για οικολογικό καλλωπισμό; Υπάρχουν τόσα οικολογικά beauty brands στην αγορά, που προτείνουν θήκες για τα καλλυντικά μας από οικολογικά υλικά και πουλούν τα προϊόντα χωρίς άχρηστες συσκευασίες και πλαστικά.

 

 

5. Αγόρασε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού. Θα το έχεις πάντα και παντού μαζί σου οπουδήποτε, χωρίς να σπαταλάς πλαστικά ποτηράκια από τον ψύκτη του γραφείου. Μάλιστα, τα σχέδια και τα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά, θα σε καταπλήξουν και θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ πιο trendy, αφού τα συγκεκριμένα είναι πολύ της μόδας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Να πώς θα είσαι πάντα ελκυστική

Αποφεύγοντας αυτά τα 3 λάθη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department